• LIFE&STYLE

    6 μυστικά των makeup artists για τέλεια εφαρμογή μάσκαρα χωρίς κόμπους

    • NewsRoom


    Είτε επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα full glam eyeliner look είτε να κινηθείτε σε πιο φυσικούς τόνους, η μάσκαρα είναι το καλλυντικό που θα ολοκληρώσει το μακιγιάζ σας. Μία μόνο στρώση της όχι μόνο θακάνει τις βλεφαρίδες σας πιο πυκνές και μακριές, αλλά και θα τονίζει το βλέμμα σας, δημιουργώντας την εντύπωση ότι είστε πιο ξεκούραστες. Ακόμη κι αν δεν έχετε καθόλου χρόνο στην διάθεσή σας για να μακιγιαριστείτε, λίγη μάσκαρα έχει την δύναμη να σας χαρίσει ένα πολύ απλό μακιγιάζ στην στιγμή.

    Βασική προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω βέβαια, είναι να έχετε τελειοποιήσει την εφαρμογή της μάσκαρα, όπως οι makeup artists. Σε αντίθετη περίπτωση, θα καταλήξετε με spidery βλεφαρίδες γεμάτες κόμπους που ούτε φυσικές είναι ούτε κολακευτικές. Κι επειδή ακριβώς ξέρουμε ότι καμία μας δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο, επικαλεστήκαμε την βοήθεια των ειδικών και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα tips and tricks τους, όχι μόνο για να προλάβετε αλλά και να διορθώσετε το clumpy εφέ της μάσκαρα.

    Τελειοποιήστε την τεχνική εφαρμογής:

    To no1 μυστικό για να προλάβετε τους κόμπους στις βλεφαρίδες είναι να εστιάσετε την μάσκαρα στις ρίζες. Έτσι η πλειοψηφία του χρώματος θα μείνει στην βάση, τονίζοντας το βλέμμα, ενώ οι άκρες θα φαίνονται φυσικές μεν, μακριές δε. Τα παρακάτω 3 βήματα θα σας βοηθήσουν να γίνετε master σ’ αυτή την τεχνική.

    Βήμα 1: Κρατήστε το βουρτσάκι της μάσκαρα στην βάση της βλεφαρίδας και από κάτω, αλλά όχι πολύ κοντά στο βλέφαρο για να μην μουντζουρωθείτε.
    Βήμα 2: Ρολάρετε το βουρτσάκι προς τα πάνω ώστε να αγκαλιάσει κάθε τρίχα, όπως ακριβώς κάνετε και με την βούρτσα όταν ισιώνετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι.
    Βήμα 3: Κάντε κινήσεις ζιγκ-ζαγκ, καθώς κουνάτε το χέρι σας προς τα πάνω.

    Επιλέξτε το σωστό βουρτσάκι:

    Εκτός από την τεχνική της εφαρμογής και η ίδια η μάσκαρα, πιο συγκεκριμένα το βουρτσάκι, παίζει τεράστιο ρόλο στο τελικό εφέ των βλεφαρίδων. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάτε για mascara shopping, η Amanda Rodriguez, καλλιτεχνική manager της Urban Decay, σας συμβουλεύει να αναζητήσετε πλαστικά βουρτσάκια με κλίση. “Περνάνε εύκολα από τις βλεφαρίδες σαν μικρή χτένα και δίνουν ένα πολύ απαλό αποτέλεσμα” εξηγεί.

    Μην ανεβοκατεβάζετε το βουρτσάκι:

    “Μην βάζετε και βγάζετε το βουρτσάκι μέσα-έξω από το σωληνάριο” συμβουλεύει ο makeup artist Eddie Giron. Αυτή η σχεδόν ασυναίσθητη κίνηση, θα επιτρέψει στον αέρα να εισχωρήσει μέσα στο εσωτερικό της συσκευασίας, αλλοιώνοντας την σύνθεση της μάσκαρα. Αντ’ αυτού, ο ειδικός σας προτείνει να “στριφογυρίσετε το βουρτσάκι πριν το βγάλετε έξω” ώστε όλη η επιφάνειά του να καλυφθεί από προϊόν.

    Μάθετε πότε πρέπει να πετάξετε την παλιά μάσκαρα:

    Αν δεν το ξέρατε ήδη, όλα τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης. “Η ζωή της μάσκαρα ξεκινά από την στιγμή που την ανοίγετε” αναφέρει η Rodriguez, και τελειώνει 2-3 μήνες μετά. Με το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος, η φόρμουλα γίνεται πιο παχύρρευστη, πράγμα που αναπόφευκτα συνεπάγεται κόμπους κατά την εφαρμογή. Φροντίστε λοιπόν να έχετε το νου σας για το πότε πρέπει να την αντικαταστήσετε, αν δεν την έχετε τελειώσει ήδη. Ένας εύκολος τρόπος να το θυμάστε αυτό είναι να κολλήσετε ένα αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος του σωληναρίου με την ακριβή ημερομηνία λήξης, όπως έχουν και τα τρόφιμα.

    Πείτε ναι στο double cleansing:

    Ένα από τα must-know tips της Rodriguez είναι να αποφύγετε το spidery εφέ είναι να αφαιρείτε μέχρι και το τελευταίο υπόλειμμα μάσκαρα από τις βλεφαρίδες σας κάθε φορά. Έτσι, όταν θα ξαναπάτε να τις βάψετε, η νέα στρώσει θα αγκαλιάσει την τρίχα και δεν θα συσσωρευτεί πάνω σε προηγούμενα ίχνη. Αλήθεια, το είχατε σκεφτεί ποτέ;

    Προσοχή στην ποσότητα:

    Ναι, όλοι θέλουμε super μακριές βλεφαρίδες, αλλά προσπαθήστε να μην το παρακάνετε με την μάσκαρα. “Δύο στρώσεις πρέπει να είναι το όριο” αναφέρει η Rodriguez. “Οτιδήποτε παραπάνω θα συσσωρευτεί και θα σας δώσει spidery βλεφαρίδες” συνεχίζει.

    Extra tip: Χρησιμοποιήστε ένα παλιό, καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα για να χτενίσετε τις βλεφαρίδες σας, ούτως ώστε να αφαιρέσετε το περιττό προϊόν και τους κόμπους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέντε καλοκαιρινά hair looks που δείχνουν τέλεια σε όλες τις ηλικίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σίσσυ Χρηστίδου: « Η σχέση μας με τον Θοδωρή είναι παθιασμένη και καρμική!»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρουαζιέρα στο Αιγαίο για τον Giorgio Armani – Δείτε την υπερπολυτελή θαλαμηγό του



    ΣΧΟΛΙΑ