• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Aρ. Πίττας: Oλοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανανέωσης του στόλου της Euroseas

    Α. Πίττας: Σημαντικό deal από τη Euroseas για τη ενίσχυση του στόλου της

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής Euroseas


    Η ναυτιλιακή Euroseas Ltd., συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα, ανακοίνωσε την πώληση ενός εκ των παλαιότερων πλοίων της και την παράλληλη απόκτηση ενός μεταχειρισμένου post-panamax, στο πλαίσιο των κινήσεων για την αναδιάρθρωση του στόλου της.

    Ειδικότερα, η εταιρία παρέλαβε το πλοίο Akinada Bridge, χωρητικότητας 5,600 teu, που κατασκευάστηκε το 2001 σε ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας. Το πλοίο από την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα είναι ναυλωμένο για χρονική διάρκεια από 50 έως 120 ημερών, με ημερήσια ακαθάριστα ναύλα 11.250 δολ.

    Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εξαγορά εντάσσεται στη συμφωνία που είχε συνάψει η Euroseas για την απόκτηση τεσσάρων πλοίων από την Euromar.

    Eπιπλέον, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι συμφώνησε την πώληση ενός εκ των παλαιότερων πλοίων της, του Aggeliki P, στην τιμή των 4,6 εκατ. δολ. Το πλοίο είναι χωρητικότητας 2,008 teu και κατασκευάστηκε το 1998.  Σύμφωνα με το VesselsValue, ο αγοραστής έχει έδρα στην Ινδία.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas, επισήμανε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση του προγράμματος ανάπτυξης και ανανέωσης του στόλου μας, το οποίο, πιστεύουμε, ότι θα επιτρέψει στη Euroseas να επωφεληθεί από την ανάκαμψη των ναυτιλιακών αγορών.

    Η διατήρηση της αγοράς στα επίπεδα που βρίσκεται αυτή την περίοδο, θα επιστρέψει στην εταιρία μας να επιστρέψει στην κερδοφορία, ενώ οποιαδήποτε άνοδος των τιμών των ναύλων, θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στους μετόχους μας και ελπίζουμε να περιορίσουμε το σημαντικό discount με το οποίο διαπραγματεύεται η μετοχή μας. 

    Εξακολουθούμε να αναζητούμε ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης και, όπως έχουμε δηλώσει, εξετάζουμε το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων με άλλους στόλους τόσο στο ξηρό φορτίο όσο και στα container. “

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμφωνία-μαμούθ στην ναυτιλία! Η Euronav εξαγόρασε τη Gener8 του Π. Γεωργιόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Οικονόμου: Δύο νέες συμφωνίες με πιστωτές και πώληση πλοίου για την DryShips

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμεών Παληός: Νέα στρατηγικά deals για τον εφοπλιστή



    ΣΧΟΛΙΑ