• Top Stories

    Οδεύουν προς την κάλπη με διχασμό και σκανδαλολογία

    • NewsRoom


    Μέσα σε κλίμα πόλωσης και διχασμού οδεύει η χώρα προς τις εκλογές, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να δημιουργήσει ένα ζοφερό κλίμα σκανδαλολογίας. Απώτεροι στόχοι να ξεχαστεί από το εκλογικό σώμα το αποτυχημένο αφήγημα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, να κερδίσει τους αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους, αλλά και όσους με την σκανδαλολογία απλώς… ξεχνιούνται.

    Με στόχο τα παραπάνω και με το βλέμμα στην κάλπη η κυβέρνηση αφήνει υπόνοιες εξεταστικών επιτροπών δημιουργώντας κλίμα πολιτικών διώξεων, που δικαιώνει, μάλιστα, και όσους μίλησαν για «δόγμα Πολάκη».

    Αλλά και το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, την κορυφαία θεσμική διαδικασία, κατά την οποία η συναίνεση και η συνεννόηση είναι απαραίτητες, άνοιξε με τρόπο πολωτικό. Λίγες ώρες μετά την αποστολή της επιστολής του πρωθυπουργού στους πολιτικούς αρχηγούς, με την οποία τους καλούσε σε συνεννόηση, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι πίσω από τις αντιρρήσεις της ΝΔ για την Συνταγματική Αναθεώρηση ουσιαστικά κρύβεται η απροθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αλλαγή στις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

    Η ΝΔ εκτιμά ότι στην κυβέρνηση αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση της να συμμετάσχουν στη διαδικασία και ότι με τη θετική στάση της εξουδετερώνουν την «παγίδα» Τσίπρα να φανεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απρόθυμο και άτολμο.

    Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την Συνταγματική Αναθεώρηση και χρησιμοποιεί την σκανδαλολογία επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα τεράστια προβλήματα της καθημερινότητας, όπως και από την ανικανότητά της να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της κοινωνίας.

    Παράλληλα, σημειώνουν ότι στο θέμα των σχέσεων κράτους – Εκκλησίας, η κυβέρνηση «μαλάκωσε» τη στάση της, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν πολιτικά περιθώρια για συγκρούσεις με την Ιεραρχία. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς σε συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο, αποτελεί οπισθοχώρηση από ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς, αλλά και μέρους της κοινωνίας.

    Είναι σαφές ότι το επόμενο διάστημα, μέχρι τις εκλογές, το πολιτικό θερμόμετρο θα ανέβει κατακόρυφα, ενώ η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, που ούτως ή άλλως ήταν επιζήμια για τη χώρα, θα επιδεινωθεί περαιτέρω από την σκανδαλολογία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η κυβέρνηση σε κλοιό: Κρίσιμες ψηφοφορίες και πολιτικό παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξεταστική για την Υγεία: Πέντε υπουργούς από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατηγορούν στο πόρισμά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ