• City Stories

    Το πιο νόστιμο τηγανιτό κοτόπουλο από το Σωτήρη Κοντιζά του MasterChef

    • NewsRoom
    Σωτήρης Κοντιζάς

    Σωτήρης Κοντιζάς


    Ο κριτής του Master Chef, Σωτήρης Κοντιζάς, μας προτείνει έναν πρωτότυπο τρόπο για να μαγειρέψουμε τηγανιτό κοτόπουλο.

    Υλικά (για 4 άτομα)

    • 1 κ. μπούτι κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια των 20 γρ.

    Για τη μαρινάδα

    • 10 γρ. τζίντζερ τριμμένο
    • 5 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 10 γρ. χυμό λεμόνι
    • 60 γρ. σάκε
    • 120 γρ. soy sauce

    Για το τηγάνι

    • Ηλιέλαιο 20 γρ.
    • Rice Flour Glutinus (εναλλακτικά, Corn Flour)

    Για το σερβίρισμα

    • Μαγιονέζα (κατά προτίμηση πικάντικη και ξινή)
    • Πρασινάδα της επιλογής μας, με ελαιόλαδο, λεμόνι και αφρίνα.

    Εκτέλεση

    • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε με αυτήν το κοτόπουλο σε ένα μπoλ για 3 ώρες στο ψυγείο
    • Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, στους 180 C
    • Σουρώνουμε το κοτόπουλο, για να μην είναι μέσα τα υγρά
    • Πανάρουμε ελαφρώς με το Rice Flour και τηγανίζουμε σε δόσεις (που να χωράει το τηγάνι μας) για 3-4 λεπτά
    • Ξεκουράζουμε κάθε φορά σε χαρτί κουζίνας, για να φύγει το λάδι
    • Προσθέτουμε ελάχιστη μαγιονέζα και ανακατεύουμε ελαφρώς
    • Σερβίρουμε με τη σαλάτα

    Tip 1: Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο στήθος φιλέτο, αν προτιμάμε πιο στεγνό κρέας.

    Tip 2: Αφού βάλουμε τη μαγιονέζα, ανακατεύουμε ελάχιστα έως καθόλου, για να μην πανιάσει το τηγανητό κοτόπουλο.

    Tip 3: Οι 3 ώρες είναι ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για να μαριναριστεί το κοτόπουλο. Μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι 24 ώρες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η εντυπωσιακή Ελληνοϊταλίδα σύζυγος του Σωτήρη Κοντιζά (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο απολαυστική ομελέτα από τον Σωτήρη Κοντιζά του Master Chef (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ