• City Stories

    Νοστιμιά στα γρήγορα: Κοτόπουλο caprese με ντοματίνια και μοτσαρέλα

    • NewsRoom
    καπρις κοτόπουλο


    Το αγαπημένο μας κοτόπουλο μαγειρεύεται με πάρα πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Αυτή τη φορά σας παρουσιάζουμε μια αλλιώτικη συνταγή, που περιλαμβάνει στήθη κοτόπουλου, μοτσαρέλα και ντοματίνια! Ονομάζεται caprese και μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα. Δείτε παρακάτω:

    Τι χρειαζόμαστε για το κοτόπουλο caprese

    • 3 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
    • ντοματίνια
    • τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, όσο και τα φιλέτα
    • 1/2 κ. γ πάπρικα
    • 1/2 κ. γ πιπέρι καυτερό τύπου καγέν
    • 2 κ.σ μπαλσάμικο ξύδι
    • 1/2 κ.γ σκόρδο σε σκόνη ή πολύ ψιλοκομμένο
    • αλάτι
    • λάδι
    • φύλλα βασιλικού

    καπρις κοτόπουλο

    Πώς θα ετοιμάσουμε το κοτόπουλο caprese 

    1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μας τα μπαχαρικά (και το αλάτι), τα αναμειγνύουμε και βουτάμε εκεί τα φιλέτα ώστε να αρωματισθούν κι από τις δυο πλευρές.
    2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το λάδι. Όταν έχει κάψει, ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Υπολογίστε γύρω στα 3 με 4 λεπτά χρειάζεται η κάθε μεριά
    3. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τοποθετούμε τα κοτόπουλα σε ένα ταψί στον φούρνο για 20 λεπτά στους 175 βαθμούς.
    4. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο, βάζουμε από πάνω από ένα κομμάτι μοτσαρέλας και  κομμένα ντοματίνια και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο για 3 λεπτά (για να λιώσει το τυρί)
    5. Πριν τα σερβίρουμε βάζουμε από πάνω βασιλικό και ξύδι μπαλσάμικο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δέκα μυστικά για «βελούδινο» πουρέ πατάτας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστό και πανεύκολο κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέντε tips για να πετύχετε τις πιο τραγανές πατάτες!



    ΣΧΟΛΙΑ