• Business

    Ζίγκλερ: Το 2017 κατασχέθηκαν 20.000 μηχανήματα παράνομου τζόγου

    Καμίλ Ζίγκλερ, Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ


    Πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε φόρους χάνει το ελληνικό Δημόσιο από την παράνομη αγορά των τυχερών παιγνίων, ενώ αν συνυπολογιστούν και οι Έλληνες που πηγαίνουν στα Σκόπια ή σε άλλες χώρες του εξωτερικού για να παίξουν τυχερά παιχνίδια το ποσό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ στη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως ανέφερε ο ίδιος, ο τζίρος της παράνομης αγοράς του στοιχηματισμού στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερος από αυτόν της νόμιμης (!), αν συνυπολογιστεί και ο στοιχηματισμός μέσω Διαδικτύου σε παιχνίδια για τα οποία ο ΟΠΑΠ έχει το αποκλειστικό δικαίωμα. Μόνο από τη “μαύρη λίστα” της ΕΕΕΠ προκύπτει ότι πάνω από χίλιες ιστοσελίδες επιχείρησαν να προσφέρουν παράνομες υπηρεσίες στοιχηματισμού στην Ελλάδα μέσω Internet.

    Ο Καμίλ Ζίγκλερ επικαλέστηκε εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες το ύψος του παράνομου στοιχηματισμού στην Ελλάδα κινείται στα 6 με 7 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αναγνώρισε την προσπάθεια του ελληνικού κράτους να πατάξει τον παράνομο τζόγο με περισσότερες εφόδους και κατασχέσεις, αναφέροντας ότι μόνο το 2017 κατασχέθηκαν περίπου 20.000 μηχανήματα παράνομου τζόγου.

    Επεσήμανε ακόμα ότι ο ΟΠΑΠ κατέχει το 75% της νόμιμης αγοράς τυχερών παιγνίων και μόνο για φόρο τυχερών παιχνιδιών καταβάλει 400 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση για το θέμα του αποκλειστικού δικαιώματος στον διαδικτυακό στοιχηματισμό.

    Ο ίδιος χαρακτήρισε το 2017 “ιστορική χρονιά” για τον ΟΠΑΠ, τονίζοντας πως ήταν ο πρώτος χρόνος εφαρμογής της στρατηγικής του οργανισμού έως το 2020, ενώ ανακοίνωσε πως πέρυσι ο ΟΠΑΠ εγκατέστησε πάνω από 10.000 VLTs, που σήμερα έχουν αυξηθεί σε 11.800 και ως το τέλος του 2018 στόχος είναι να έχουν φτάσει τα 20.000.

    Τόνισε ακόμα ότι είναι μια καλή ευκαιρία για τον ΟΠΑΠ, αλλά και για τους παίκτες το Μουντιάλ του καλοκαιριού, και αποκάλυψε πως ο ΟΠΑΠ προσπαθεί να έχει έτοιμο ως την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ένα νέο διαδικτυακό προϊόν, και παράλληλα επιδιώκει να αυξηθούν σημαντικά τα αυτόματα μηχανήματα SSBTs πριν το εναρκτήριο λάκτισμα της διοργάνωσης.

    Έκανε επίσης αναφορά στην ηλεκτρονική υπηρεσία πληρωμής λογαριασμών που ήδη λειτουργεί στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, προαναγγέλλοντας ότι θα προσφερθούν και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στο μέλλον (όχι τραπεζικές), με τη θυγατρική του ΟΠΑΠ Tora Wallet να έχει ήδη λάβει την απαιτούμενη άδεια.

    οπαπ
    Καμίλ Ζίγκλερ, Πρόεδρος ΟΠΑΠ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γιούνκερ: Ούτε μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι η Ελλάδα θα έφευγε από τη ζώνη του ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνική Ένωση Τραπεζών: 4+1 απαντήσεις για τη μείωση φόρου μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γερμανικό μπλόκο στο γαλλικό σχέδιο για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους-Το έγγραφο με τους όρους «φωτιά»



    ΣΧΟΛΙΑ