• Ναυτιλία

    Β. Βαλεντής: Πέτυχε την αναχρηματοδότηση των δανείων της Pyxis Tankers

    Βαλέντιος Βαλεντής ναυτιλία

    Βαλέντιος Βαλεντής, εφοπλιστής Pyxis Tankers


    Θετικά ξεκίνησε ο Μάρτιος για τη ναυτιλιακή εταιρεία Pyxis Tankers, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Βαλέντιος Βαλεντής, αφού κατέληξε σε συμφωνία για την αναχρηματοδότηση των δανείων της ναυτιλιακής.

    Συγκεκριμένα, η Pyxis ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 26,9 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω νέου δανείου ύψους 20,5 εκατ. δολαρίων, πενταετούς διάρκειας, και με 2,1 εκατ. δολάρια σε μετρητά. Ο Έλληνας πλοιοκτήτης συμφώνησε επίσης με τον προηγούμενο πιστωτή του να διαγραφεί το υπόλοιπο των 4,3 εκατ. δολαρίων.

    «Η αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων εξυπηρετούμενων δανείων για τρία δεξαμενόπλοια της εταιρείας μας, αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στην εταιρεία και ενισχύει τη θέση της Pyxis, δίνοντάς της ευκαιρίες για να αναπτυχθεί περαιτέρω», τόνισε, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος και CEO της Pyxis, κ. Βαλεντής.

    Στη συνέχεια ο εφοπλιστής εξήγησε τα βασικά οφέλη από την κίνηση αυτή, που είναι η μείωση της χρηματοοικονομικής μόχλευσης, καθώς επιτυγχάνεται όφελος 4,3 εκατ. δολαρίων από τη διαγραφή μέρους των δανείων, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αναλογική αύξηση της καθαρής θέσης των μετόχων, η αύξηση της καθαρής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας κατά 10% και η παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων κάθε πλοίου σχεδόν κατά τρία χρόνια.

    Άλλα οφέλη είναι η αύξηση του καθαρού κεφαλαίου κίνησης και η μείωση της απαραίτητης ελάχιστης ρευστότητας.

    Ο στόλος της ναυτιλιακής αποτελείται από έξι δεξαμενόπλοια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γ. Οικονόμου: Αυξημένα έσοδα και συρρίκνωση ζημιών για τη Dryship

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε Έλληνα εφοπλιστή το ποσοστό που κατείχε η HSH Nordbank στην FSL Trust

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ναυμαχία στο Αιγαίο: Ηλιόπουλος και Δεπάστας εναντίον Golden Star Ferries



    ΣΧΟΛΙΑ