• Business

    Τι σηματοδοτεί η ανακοίνωση της MIG για το Υγεία

    • NewsRoom
    ΥΓΕΙΑ


    Ανεβαίνει ολοένα και ψηλότερα το θερμόμετρο του ενδιαφέροντος για το «Υγεία», στο πλαίσιο των επικείμενων γενικότερων ανακατατάξεων στον συγκεκριμένο επιχειρηματικό κλάδο. Με σημερινή της ανακοίνωση, η MIG αναφέρει ότι έχει παράσχει πληροφορίες για το ιδιωτικό θεραπευτήριο στο CVC Capital, πλην όμως μέχρι τώρα δεν έχει δεχθεί καμία προσφορά.

    Η ανακοίνωση της MIG, η οποία ελέγχει το 70,4% του Υγεία έχει ως εξής:

    Κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε σχέση με δημοσιεύματα του Τύπου η «MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («η Εταιρία») ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο συμφωνίας εμπιστευτικότητας παρεσχέθησαν στα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARΤNERS» οι συνήθεις στις περιπτώσεις αυτές πληροφορίες για το «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε.». Η Εταιρία δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα αποδέκτης οποιασδήποτε δεσμευτικής προσφοράς και επαναλαμβάνει ότι θα προβεί σε σχετικές Ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, εφόσον προκύψει οποιαδήποτε ανακοινώσιμη κατά το νόμο πρόταση ή συμφωνία.

    Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της MIG, η κινητικότητα για το Υγεία είναι δεδομένη, ενώ από την άλλη πλευρά το CVC Capital έχει εκδηλώσει έμπρακτο ενδιαφέρον, γεγονός που ήδη έχει προεξοφληθεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα του Υγεία για την περυσινή χρήση θα ανακοινωθούν στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας. Εκ των πραγμάτων, τα οικονομικά στοιχεία είναι η πυξίδα που θα δείξει αν όντως θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το CVC Capital ή όχι.

    Κατά τα φαινόμενα, το fund δεν σκοπεύει να ακολουθήσει επιθετική στρατηγική, αλλά η προσέγγισή του θα έχει «φιλικό χαρακτήρα» προς τη μητρική εταιρεία της MIG. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, όντως, θα υπάρξει άμεσα πωλητήριο στη θυγατρική εταιρεία του ομίλου της MIG.

    Το fund CVC έχει ήδη εξαγοράσει το Metropolitan, όπως επίσης και το Ιασώ General μέσω του ελληνικού επενδυτικού βραχίονά του, στον οποίο έχουν συμμετοχή και οι Σπυρίδης – Θεοχαράκης.

    Το εισηγμένο στο χρηματιστήριο Υγεία έχει φτάσει σε κεφαλαιοποίηση 284 εκατ. ευρώ, έχοντας επίσης και 155,9 εκατ. ευρώ δανειακά βάρη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O διαγωνισμός της SIXT και τα δάνεια Θεοχαράκη: Μια υπόθεση για τον κ. Ηλία Ζαγοραίο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όμιλος Θεοχαράκη: Χρέη και μεγάλα δάνεια- Ο ζωγράφος που χρωστάει 303 εκατ. στις τράπεζες αλλά έχει πολλά λεφτά 



    ΣΧΟΛΙΑ