• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Η Zacks αναβαθμίζει τη μετοχή της Navios Partners σε hold

    Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Group (Φωτογραφία: TradeWinds)


    Σε αναβάθμιση της σύστασής της για τη μετοχή της ναυτιλιακής Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, από sell σε hold, προχώρησε η Zacks Investment ResearchΜετά την εξέλιξη αυτή, η μετοχή της Navios Partners αποτιμάται από πέντε αναλυτές ως hold και από έναν ως buy, με μέση τιμή-στόχο τα 2,19 δολάρια. Πρόσφατα η JPMorgan Chase αναθεώρησε την αξιολόγηση της μετοχής από overweight σε neutral, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο η Citigroup είχε ανεβάσει την τιμή-στόχο στα 2-2,25 δολάρια, με αξιολόγηση neutral. Παράλληλα, η TheStreet αξιολογεί τη μετοχή της εταιρείας με c- (την αναβάθμισε από d+ στα μέσα Νοεμβρίου), ενώ σύσταση buy δίνει η Jefferies Group, που καλύπτει τη μετοχή της Navios Partners από τα μέσα Δεκεμβρίου, δίνοντας ως τιμή-στόχο τα 2 δολάρια. Σημειωτέον ότι το υψηλό δωδεκαμήνου της μετοχής της Navios ήταν στα 2,65 δολάρια, ενώ το χαμηλό δωδεκαμήνου στα 1,45 δολάρια.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας, που στο τρίτο τρίμηνο του 2017 ανήλθαν σε 4 σεντς του δολαρίου, φέτος θα διαμορφωθούν στα 11 σεντς.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετοί θεσμικοί επενδυτές και hedge funds έχουν μεταβάλει τον τελευταίο χρόνο τις τοποθετήσεις τους στη Navios Partners, και πλέον διαθέτουν αθροιστικά πάνω από το 15% της εταιρείας:

    • Η JPMorgan Chase αύξησε το μερίδιό της στην εταιρεία κατά 17,6% στο τρίτο τρίμηνο του 2017, και πλέον διαθέτει κάτι παραπάνω από 1,5 εκατομμύριο μετοχές της, συνολικής αξίας 3,18 εκατ. δολαρίων.
    • Η Macquarie Group ενίσχυσε τη θέση της στην εταιρεία στο τρίτο τρίμηνο του 2017, επενδύοντας περίπου 320.000 δολάρια.
    • Η Virtu KCG Holdings, μετά την απόκτηση νέων μετοχών στο δεύτερο και το τέταρτο τρίμηνο του 2017, διαθέτει πλέον 92.494 μετοχές της εταιρείας, συνολικής αξίας 147.000 δολαρίων.
    • Η Sound Point Capital Management διαθέτει πλέον 1,095 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας, συνολικής αξίας 1,741 εκατ. δολαρίων, έχοντας αυξήσει το μερίδιό της στο δεύτερο και το τέταρτο τρίμηνο του 2017.
    • Η Arrowstreet Capital Limited Partnership ενίσχυσε τη θέση της στην εταιρεία στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, με μία επένδυση αξίας 188.000 δολαρίων.

    Αγγελική Φράγκου Navios

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία
    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ισμήνη Παναγιωτίδη: Σε ποια ελληνική ναυτιλιακή κατέληξε bulker της Pavimar

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: K. Kωνσταντακόπουλος: Δύο νέα πλοία για το στόλο της Costamare

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απτόητοι οι Έλληνες εφοπλιστές – Θετικό το 2017 για την ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ