• Ναυτιλία

    Χρ. Οικονόμου: Νέο πλοίο και ισχυρό deal για την MS Cardiff Gas

    Χρήστος Οικονόμου

    Χρήστος Οικονόμου, επικεφαλής TMS Cardiff Gas


    Η ναυτιλιακή MS Cardiff Gas, συμφερόντων του εφοπλιστή Χρήστου Οικονόμου, υπέγραψε σύμβαση με τα κορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries για την κατασκευή ενός πλοίου μεταφοράς LNG με πρόωση XDF. Παράλληλα, έχει συνάψει συμφωνία για την επταετή ναύλωση του συγκεκριμένου πλοίου στο γαλλικό πετρελαϊκό κολοσσό TOTAL Gas & Power Chartering.

    Το νέο πλοίο θα είναι χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων, ενώ η σύμβαση περιλαμβάνει option για την κατασκευή και δεύτερου πλοίου. Πρόκειται για την πρώτη παραγγελία της ναυτιλιακής στις σειρές X Carriers και αυξάνει τον αριθμό των πλοίων του στόλου της σε δέκα. Το νεότευκτο έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στην εταιρία το 2020, οπότε και θα ξεκινήσει η ναύλωση του στην TΟΤΑL.

    Το πλοίο θα κατασκευαστεί με τις υψηλότερες προδιαγραφές της βιομηχανίας, σύμφωνα με τα πρότυπα που έχει θέσει η TMS Cardiff Gas.

    Η παραγγελία σηματοδοτεί την περαιτέρω επέκταση της εταιρίας στον κλάδο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και μάλιστα με εξασφαλισμένη τη ναύλωση του νέου πλοίου κατά την παραλαβή του. Η διοίκηση της ναυτιλιακής επιθυμεί την συνεχή ανάπτυξη της στον συγκεκριμένο τομέα, γεγονός που αποτυπώνεται και στην πρόθεση της να εξασφαλίσει επιπρόσθετη μεταφορική δυνατότητα με την εξάσκηση του δικαιώματος για την κατασκευή και δεύτερου πλοίου.

    Ο Χρήστος Οικονόμου, ιδρυτής της TMS Cardiff Gas, σχολίασε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξασφαλίσουμε μία νέα μακροπρόθεσμη χρονοναύλωση με την TOTAL, μια από τις κορυφαίες  εταιρίες ενέργειας παγκοσμίως. Η TOTAL αποτελεί έναν σημαντικό πελάτη για την TMS Cardiff Gas και προσβλέπουμε στην παροχή υπηρεσιών πρώτης τάξης στη μεταφορά LNG, καθώς συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο υγροποιημένο φυσικό αέριο”.

    Η TMS Cardiff Gas, που ιδρύθηκε το 2011, διαθέτει στόλο 10 σύγχρονων πλοίων μεταφοράς αερίου (έξι LNG και τέσσερa VLGC).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εντυπωσιακά κέρδη για τις μετοχές των Ελλήνων εφοπλιστών. Ποιες ξεχώρισαν το 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Προκοπίου: Ο οίκος Stifel χτυπάει «καμπανάκι» για τη Dynagas Holdings

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων

     



    ΣΧΟΛΙΑ