• Top Stories

    Γ. Καραγεώργης: 15 εκατ. δολάρια κόστισε το πρώτο capesize της Times Navigation

    καραγιώργης γιάννης

    Γιάννης Καραγεώργης, εφοπλιστής Times Navigation


    Σε νέα «ναυτικά» μονοπάτια εισέρχεται η ελληνική εταιρεία Times Navigation, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγεώργης, αφού προχώρησε στην εξαγορά του πρώτου της capesize bulker.

    Η ναυτιλιακή, που εξειδικεύεται στα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου supramax και ultramax, κάνει το βήμα παραπάνω και προσθέτει στον στόλο της το Silver Road (κατασκευής 2002).

    Το deal επιβεβαιώνεται και από την online πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue, η οποία αναφέρει πως ο κ. Καραγεώργης -μέσω της ναυτιλιακής του-  αγόρασε από την κορεάτικη εταιρεία Sinokor Merchant Marine το capesize έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η εκτιμώμενη τιμή από τη VV ήταν 13,72 εκατομμύρια δολάρια.

    Η ναυτιλιακή εταιρεία είναι άκρως ενεργή στις αγοραπωλησίες πλοίων και επωφελείται από τις ανοδικές τιμές στον τομέα του ξηρού φορτίου.

    καραγιώργης γιάννης
    Γιάννης Καραγεώργης, εφοπλιστής Times Navigation

    Σημειώνεται πως η Times Navigation από το 2015 φέρεται να έχει αγοράσει επτά πλοία, ενώ στο ίδιο διάστημα έχει πουλήσει τρία.

    Επίσης η ναυτιλιακή έχει παραγγείλει 8 νεότευκτα ultramax bulk carriers (χωρητικότητας 64.000-dwt) από τα ναυπηγεία Dayang Shipyard.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δ. Μελισσανίδης: Το super deal και η μεγάλη επιστροφή στην Aegean Marine

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Λιβανός: Νέα κίνηση ισχυροποίησης του στόλου της GasLog

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελληνόκτητο τάνκερ πουλήθηκε με απόφαση δικαστηρίου της Ναμίμπια



    ΣΧΟΛΙΑ