• Ναυτιλία

    Αλ. Τσάκος: Πούλησε πλοίο σε τιμή υπερδιπλάσια από την τιμή αγοράς!

    ναυλαγορά ναυτιλία


    H ναυτιλιακή εταιρία Probulk Shipping & Trading, συμφερόντων του εφοπλιστή Αλέξανδρου Τσάκου, κατάφερε να υπερδιπλασιάσει τα κεφάλαια της, με την πώληση ενός φορτηγού πλοίου τύπου handymax, το οποίο είχε αγοράσει σχεδόν ένα χρόνο πριν. Συγκεκριμένα, η εταιρία πούλησε το πλοίο Nepenthe κατασκευής 2001 και χωρητικότητας  48,000-dwt, σε άγνωστο αγοραστή, έναντι 8,7 εκατ. δολ., αναφέρουν ναυλομεσίτες.

    Η Probulk είχε εξαγοράσει το συγκεκριμένο πλοίο τον Απρίλιο 2017, στην τιμή των 3,5 εκατ. δολ. Ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα οι αξίες στα bulker αυτού του τύπου έχουν ανακάμψει θεαματικά. Το Nepenthe πρόκειται να περάσει ειδικό έλεγχο το Νοέμβριο του επόμενου έτους.

    Μετά την πώληση η ναυτιλιακή θα έχει πλέον τέσσερα πλοία, τρία handymaxes και ένα panamax, με τις χρονολογίες κατασκευής τους να κυμαίνονται από το 1995 έως το 1998.

    Η Probulk Shipping & Trading ιδρύθηκε το 2014 από τον Αλέξανδρο Τσάκο, γιο του Ηλία Τσάκου, αδελφού του Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου. Αποτελεί την εξέλιξη της εταιρίας Entrust Maritime, που είχε ιδρύσει το 1990 ο Ηλίας Τσάκος, ο οποίος τη δεκαετία του 1980, ήταν Γενικός Διευθυντής της Tsakos Shipping & Trading.

    Μετά το θάνατο του, τον Νοέμβριο του 2014, ιδρύθηκε η Probulk και το 2015 μεταφέρθηκαν σε αυτήν τα πλοία της Entrust.

    Παναγιώτης Τσάκος
    Ο Παναγιώτης Τσάκος, επικεφαλής του ομίλου Tsakos Group

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αδ. Λαιμός: Νέα συμφωνία για επέκταση του στόλου της Unisea Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Χημική διαρροή από containership της Diana – Τι συνέβη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Aegean Marine: Στον «αέρα» το deal με την HEC Europe



    ΣΧΟΛΙΑ