• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η McLaren γυρίζει την πλάτη στη Formula E

    • Bloomberg


    Δεν συμβαίνει συχνά ο επικεφαλής μίας από τις σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη να παραδέχεται ότι δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει την τελευταία, «καυτή», τάση της αγοράς. Όμως, ο Jolyon Nash δεν έχει τέτοιους ενδοιασμούς. Την εβδομάδα που πέρασε, στη Γενεύη, ο διευθυντής πωλήσεων της McLaren Automotive είπε, χαρακτηριστικά, ότι δεν ξέρει πολλά πράγματα για τα ηλεκτρικά αγωνιστικά της Formula E που πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες (όπως η Audi, η BMW, η Jaguar, η Porsche και η Renault, για να αναφέρουμε κάποια ονόματα) έσπευσαν να στηρίξουν.

    «Εγώ είμαι παραδοσιακός τύπος. Μου αρέσει να ακούω τον ήχο του κινητήρα στην πίστα. Η Formula E δεν το έχει αυτό», λέει.

    Το ενδιαφέρον, όμως, είναι πως ο λιγομίλητος Νοτιοαφρικανός ανέφερε, επίσης, ότι ενώ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια ο μισός στόλος της McLaren θα αποτελείται από υβριδικά αυτοκίνητα, η εταιρεία δεν πρόκειται να παράγει στο άμεσο μέλλον κανένα εντελώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

    «Δεν θα θέλαμε να παράγουμε ένα αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να κάνουμε τεχνολογική επίδειξη. Δεν είμαστε έτσι εμείς», είπε ο Nash. Η McLaren, άλλωστε, παρουσιάζει συνήθως περιορισμένες εκδόσεις ή μία αποκλειστική έκδοση, όπως το Senna GTR, και όχι πολύ φουτουριστικά concept γεμισμένα με αφρό. Την ίδια ώρα, παραμένει επικεντρωμένη με μαθηματική ακρίβεια στη σχέση της με τη μικρή, αφοσιωμένη, σε μεγάλο βαθμό παθιασμένη με το ράλι πελατειακή της βάση.
    Το περιορισμένης έκδοσης Senna της McLaren έκανε το ντεμπούτο του στη Γενεύη. Ξεπούλησε χωρίς test drive.

    Επιπλέον, οι πελάτες της McLaren προφανώς και δεν έχουν οικολογικές ανησυχίες. Τους νοιάζει η ταχύτητα, όχι το περιβάλλον.

    Η McLaren 570S από τη σειρά Sport Series της εταιρείας που συνεισφέρει το 60% των συνολικών πωλήσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί οι καταναλωτές γύρισαν την πλάτη στα Zara

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Volkswagen ορθώνει ανάστημα στην Tesla

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης: Μια ματιά στα καλύτερα αυτοκίνητα της έκθεσης (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ