• Business

    Folli Follie: Οι ποινικές διώξεις άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου- Στην «πόρτα της εξόδου» οι διεθνείς μάρκες

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Βασικοί Μέτοχοι Folli Follie


    Την αρχή… του τέλους για την Folli Follie εκτιμάται ότι σηματοδοτεί η ποινική δίωξη που ασκήθηκε χθες στην οικογένεια Κουτσολιούτσου για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Παράγοντες της αγοράς θεωρούν πως η παραπάνω εξέλιξη φέρνει ακόμη πιο κοντά την πτώχευση, καθώς υποσκάπτει την όποια προσπάθεια αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης που επιχειρείται αυτή τη στιγμή από κοινού με τους ομολογιούχους.

    Μάλιστα, για πολλούς η άσκηση ποινικής δίωξης στον Δημήτρη, την Κατερίνα και τον Γιώργο Κουτσολιούτσο αλλά και επτά ακόμη άτομα που εμπλέκονται στην «αμαρτωλή υπόθεση» της Folli Follie ισοδυναμεί με την «χαριστική βολή», η οποία εκμηδενίζει τις όποιες πιθανότητες υπήρχαν για να αποφύγει ο άλλοτε πανίσχυρος όμιλος την άτακτη χρεοκοπία.

    Κατ’ αρχάς, κάποιοι προεξοφλούν πως μετά την σαρωτική απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, οι διεθνείς οίκοι μόδας, οι οποίοι συνεχίζουν ακόμη να συνεργάζονται με την Folli Follie δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να αναζητήσουν εδώ και τώρα νέα στέγη. Μια κατηγορία αυτού του μεγέθους αναμένεται να οδηγήσει τις ξένες μάρκες στο «σπάσιμο» των συμβολαίων τους και στην αναζήτηση νέου συνεργάτη, ο οποίος θα αναλάβει τη διανομή τους επί ελληνικού εδάφους.

    «Οι βαρύτατες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στην οικογένεια, σε συνδυασμό με την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα καθώς κρίθηκε ότι είναι ύποπτοι να διαφύγουν στο εξωτερικό δεν αφήνει πολλά περιθώρια από το να σπάσουν τα συμβόλαιά τους, ακόμη και αν πληρώνονται στην ώρα τους… Η απάτη είναι κολάσιμο αμάρτημα…», σημειώνουν χαρακτηριστικά άνθρωποι του λιανεμπορίου.

    Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr τρεις πολύ γνωστές μάρκες μόδας αποφάσισαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους με την εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Πρόκειται για τις UGG, Scotch & Sodaκαι Guess, οι οποίες «κοσμούσαν» μέχρι πρότινος το πλούσιο χαρτοφυλάκιο της Folli Follie και προσέθεταν κύρος και υπεραξία στον ελληνικό όμιλο.

    Να σημειωθεί πως η πιο γνωστή απ’ όλες τις μάρκες που κοσμεί το «ισχυρό χαρτοφυλάκιο σημάτων της FF είναι η αμερικάνικη εταιρεία αθλητικών ειδών Nike, η οποία παραμένει η πρώτη επιλογή των νεότερων ηλικιών. Μια άλλη είναι η επίσης αμερικάνικη εταιρεία ένδυσης Juicy Couture, η οποία σύμφωνα με αναλυτές έχει αρκετά περιθώρια ανάπτυξης με την κατάλληλη υποστήριξη.

    Στην πλούσια γκάμα της Folli Follie είναι επίσης τα παγκοσμίου φήμης καλλυντικά Dolce & Gabanna, η ιαπωνική φίρμα Shiseido και η Max Factor ενώ το χαρτοφυλάκιο «κοσμούν» επίσης μάρκες πολυτελείας όπως οι Ermenegildo Zegna, Ted Baker, Vilebrequin, Calvin Klein Jeans, Franklin & Marshall, G-Star RAW, Samsonite και Technogym.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οικογένεια Κουτσολιούτσου (Folli Follie): Κινδυνεύουν ακόμα και με ισόβια κάθειρξη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλυπτικό: Αυτά είναι τα στελέχη της Folli Follie για τους οποίους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη – Όλα τα ονόματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Δίωξη για 2 κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου – Τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα



    ΣΧΟΛΙΑ