Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι ποντάρουν στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα αποτελέσματα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής δεν αποτέλεσαν έκπληξη μόνο στην εγχώρια πολιτική σκηνή, προκάλεσαν και καταιγισμό θετικών εκτιμήσεων για την οικονομία και την επενδυτική βαθμίδα. Οι αγορές των τραπεζών, αλλά κυρίως των ελληνικών ομολόγων ήταν ο κύριος αποδέκτης της θετικής ορμής των εκλογών. Η πτώση του spread των εγχώριων ομολόγων έναντι της Ιταλίας σε αρνητικά επίπεδα ρεκόρ της τάξεως των 40 – 60 μονάδων βάσης, ενώ η Ιταλία έχει αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας, αποκαλύπτει το μέγεθος της κίνησης και την προεξόφληση των θετικών νέων.

Οι ευρωπαϊκοί επενδυτικοί οίκοι BarclaysSociete GeneraleCommerzbank και HSBC αλλά και οι αμερικανικοί οίκοι Goldman SachsCitigroupMorgan Stanley και JP Morgan θεωρούν το εκλογικό αποτέλεσμα «ευχάριστη» έκπληξη που θα οδηγήσει σε αυτοδύναμη κυβέρνηση στις δεύτερες εκλογές, συνέχεια στις φιλικές προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις πολιτικές και επενδυτική βαθμίδα στο τέλος της χρονιάς.

Τι βλέπουν οι αμερικανικοί οίκοι για δεύτερες εκλογές, επενδυτική βαθμίδα και ομόλογα 

Διαβάστε επίσης

Societe Generale: Εντός του έτους η επενδυτική βαθμίδα με κυβέρνηση ΝΔ

Reuters: Δεδομένη για τις αγορές η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Τι θα φέρει η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας – Οι κρίσιμες ημερομηνίες