Leaders

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Αναμφίβολα, η υπογραφή της σύμβασης για την αξιοποίηση της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων, του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, που συνοδεύεται από το αναπτυξιακό mega project των 8 δισ. ευρώ, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη διάρκεια της χρονιάς.

Πρωταγωνιστής ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, που με επιμονή και σκληρή προσπάθεια, έχοντας τη στήριξη του βασικού μετόχου της εταιρείας, Σπύρου Λάτση, κατάφερε να προσπεράσει τα χιλιάδες εμπόδια, την αδηφάγο γραφειοκρατία του δημοσίου και τις τρικλοποδιές από ένα μέρος του πολιτικού συστήματος, για να φθάσει να υπογράψει τη σύμβαση πέρσι τον Ιούνιο. Ακριβώς 10 χρόνια μετά την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού.

Με την υπογραφή της σύμβασης το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ. Ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ.

Τα έργα στο Ελληνικό έχουν ξεκινήσει με τις κατεδαφίσεις, τους διαγωνισμούς για τις υποδομές και τις μελέτες για όλα τα κτιριακά που θα προχωρήσουν στην πρώτη φάση. Έχουν ανακοινωθεί τα σχέδια για τον πύργο κατοικιών στο παραλιακό μέτωπο, τον Marina Tower– το πρώτο ψηλό κτήριο στην Ελλάδα 200 μέτρων- το εμπορικό κέντρο, τη Marina Galleria, ενώ έχει κοινοποιηθεί και το Master Plan της ανάπτυξης.

Μόλις πρόσφατα παρουσιάστηκε από τη Lamda Development το Commercial Hub του Ελληνικού. Το νέο υπερσύγχρονο εμπορικό, ψυχαγωγικό και επιχειρηματικό προορισμό που θα εκτείνεται σε περισσότερα από 185.000 τ.μ. Σε αυτό θα βρίσκεται το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα, ένα εμπορικό πάρκο επόμενης γενιάς με καταστήματα μεγάλης επιφάνειας, καθώς και υπερσύγχρονοι χώροι γραφείων. Δίπλα ακριβώς, θα αναπτυχθεί ένας εμβληματικός πύργος μικτής χρήσης, όπου θα στεγαστούν ξενοδοχείο, γραφεία και διαμερίσματα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό οικοσύστημα, το οποίο εισάγει μία νέα φιλοσοφία στις αγορές, στη διασκέδαση, στην εργασία, στην καθημερινότητα των πολιτών.

Με τον Οδυσσέα Αθανασίου να δηλώνει: «Το Commercial Hub του Ελληνικού είναι ένας προορισμός του μέλλοντος, που σε λίγα χρόνια θα αποτελεί τον πιο σύγχρονο εμπορικό και επιχειρηματικό κόμβο της χώρας. Ένας κορυφαίος προορισμός, που θα γίνει πόλος έλξης για τους πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας και, φυσικά, για τους ένα εκατομμύριο τουρίστες που θα επισκέπτονται το Ελληνικό κάθε χρόνο».

Ο CEO της εισηγμένης στο χρηματιστήριο Lamda Development, η οποία στο 9μηνο της περσινής χρήσης παρουσίασε καθαρά κέρδη 209,6 εκατ. ευρώ, έχει καταστήσει σαφές ότι η ανάπτυξη στο Ελληνικό θα επηρεάσει τη ζωή όλων. Το πάρκο, η παραλία, τα αθλητικά κέντρα, οι ποδηλατόδρομοι θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα πολλών. Η αισθητική των αρχιτεκτονικών τοποσήμων θα καταστήσει τη χώρα σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό χάρτη και θα αναβαθμίσει διεθνώς την εικόνα της Ελλάδας.

Τα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία και τον τουρισμό θα επηρεάσουν θετικά τη ζωή εκατομμυρίων πέρα από την Αθήνα ακόμα και πέρα από την Αττική.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου επισημαίνει με έμφαση ότι το όραμα για το Ελληνικό δεν είναι μια ακόμα ανάπτυξη ακινήτων: «Όραμα μας είναι να κάνουμε περήφανους όλους τους Έλληνες, που αυτό το έργο πραγματοποιείται στην Ελλάδα, στη δική μας χώρα».

Μάλιστα από τις 20 Δεκεμβρίου, μόλις έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό, η Lamda Development παρέδωσε στο κοινό ένα μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, το Experience Park.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα