Leaders

ΦΩΤΗΣ ΚΟΚΟΤΟΣ

«Το 2021 ήταν για μας μία εξαιρετική χρονιά» λέει ο Φώτης Κοκοτός, αναφερόμενος στις επιδόσεις των ξενοδοχείων πολυτελείας που έχει η οικογένεια του στην Ελούντα της Κρήτης.

Ο ίδιος, ως μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος για το πλάνο των επενδύσεων, συμπληρώνει: «Ο τζίρος του Elounda Peninsula, που παρέμεινε ανοιχτό μέχρι τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, ξεπέρασε αυτόν του, προ πανδημίας, 2019. Έχουμε ανακοινώσει πως τα τρία ξενοδοχεία μας -Peninsula, Porto Elounda και Elounda Mare- θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τις αρχές Απριλίου του 2022 και έχουμε ήδη κρατήσεις».

Αν μη τι άλλο, όλα αυτά συνιστούν μια θαυμαστή πορεία για την ξενοδοχειακή εταιρεία «Ελούντα» που λειτουργεί ως σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, υψηλών προδιαγραφών. Συνεχίζοντας να υλοποιεί επενδύσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν την ανακαίνιση των υφιστάμενων μονάδων, μαζί με τις νέες βίλες και τις σουίτες που κατασκευάζονται. Μάλιστα από τις  συνολικά 62 βίλες του συγκροτήματος, οι 10 έχουν πωληθεί. Πρόκειται για κατοικίες εμβαδού από 140 μέχρι 450 τ.μ. με την τιμή πώλησης να διαμορφώνεται στα 10.000 με 12.000 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Τα τρία πολυτελή resort, που εκτείνονται σε έκταση 90 στρεμμάτων και στις υποδομές τους περιλαμβάνεται και γήπεδο γκολφ 9 οπών, αποτελούν σημείο αναφοράς για τους rich & famous του πλανήτη, οι οποίοι τα επιλέγουν για τις διακοπές τους, με τους περισσότερους να φτάνουν στην Κρήτη με τα ιδιωτικά τους λίαρ τζετ.

«Ίσως να έχουμε τις πιο ακριβές τιμές στην Ελλάδα» λέει ο Φώτης Κοκοτός, με τη διανυκτέρευση στις βίλες των 7 υπνοδωματίων να κοστίζει στο peak της σεζόν ακόμα και 15.000 ευρώ.

Ωστόσο, διευκρινίζει πως το άνοιγμα της ψαλίδας στις τιμές είναι μεγάλο, καθώς για ένα δωμάτιο στο κεντρικό κτήριο του Πόρτο Ελούντα το κόστος διανυκτέρευσης διαμορφώνεται στα 200-250 ευρώ.

Το 2021 οι Ρώσοι ήταν πρώτοι σε τζίρο και αριθμό διανυκτερεύσεων και ακολούθησαν οι Γάλλοι και οι Βρετανοί, μάλιστα για το Peninsula υπήρχε και λίστα αναμονής από πελάτες.

Ο Φώτης, είναι ο πρωτότοκος γιος του Σπύρου Κοκοτού, του αρχιτέκτονα που ανέδειξε την Ελούντα -ένα μικρό χωριό στον κόλπο του Μιραμπέλλου ακριβώς στην ίδια τοποθεσία που πριν από 2.500 χρόνια δέσποζε η Μινωική Ολούς-, και συνέβαλε τα μέγιστα στο να γίνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου ως προορισμός πολυτέλειας.

Με πτυχίο Φυσικών Επιστημών από το Cambridge και μεταπτυχιακό Μηχανικού Περιβάλλοντος από το UCLA, ο 47χρονος Φώτης Κοκοτός «τρέχει» τα των επενδύσεων της «Ελούντα ΑΕ» (ενώ ο αδελφός του Ηλίας έχει αναλάβει το κομμάτι των πωλήσεων και του marketing).

Όπως λέει ο ίδιος, «ξεκίνησα από 14 χρονών να εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση, περνώντας από διάφορα πόστα: υποδοχή, εστίαση και τεχνικά».

Παντρεμένος και πατέρας τριών κοριτσιών, ο Φώτης Κοκοτός τα τελευταία 20 χρόνια ζει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στην Ελούντα.

Μιλάει πέντε γλώσσες, μαθαίνει άλλες τρεις και επισημαίνει πως «συνεχίζουμε να κρατάμε τα ξενοδοχεία ανταγωνιστικά, κάνοντας συνεχώς επενδύσεις. Η αγορά είναι σαν το ποδήλατο: αν σταματήσεις να κάνεις πετάλι, τότε θα πέσεις».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα