Icons

ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η Μαρία Θεοδωρίδου είναι εκείνη που, κάθε Δευτέρα απόγευμα, αναλαμβάνει να ενημερώσει το ελληνικό κοινό για τις εξελίξεις στο «μέτωπο» της αντιμετώπισης της πανδημίας. Πλέον, η πολύμηνη και σταθερή τηλεοπτική της παρουσία την έχει καταστήσει πρόσωπο αναγνωρίσιμο και οικείο στα ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Παραθέτει κάθε φορά μια σφαιρική ανάλυση της πορείας των εμβολιασμών, δίνοντας και το αντίστοιχο στίγμα των όποιων νεότερων προκύπτουν.

Γνωρίζει άριστα, και από πρώτο χέρι, όλα τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα για τα εμβόλια και τα εξηγεί με απλό και με σαφή τρόπο. Θέλοντας να ξεδιαλύνει εν τη γενέσει τους, ερωτήματα, απορίες, αλλά και τυχόν αμφιβολίες που ενσκήπτουν. Στοχεύοντας στην αναγκαία διεύρυνση της εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα. Πάντα με τη φωνής της λογικής και των καταλυτικής δύναμης των επιχειρημάτων που έχει στη «φαρέτρα» της.

Η Μαρία Θεοδωρίδου διακρίνεται για τη συνέπεια, την επιμονή και για την ευθυβολία στους στόχους της, ενώ παροιμιώδης θεωρείται και η ψυχραιμία που διαθέτει. Έχει αφιερώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της επαγγελματικής της πορείας στην Ιατρική στην προστασία των παιδιών μέσω των εμβολιασμών. Γνωρίζοντας σε βάθος όλες τις παραμέτρους της υγειονομικής προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια. Και ειδικά τώρα, σε συνθήκες πανδημίας, που γέννησαν την αδήριτη ανάγκη της τρίτης δόσης για τον κορονοϊό.

Γεννημένη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, η Μαρία Θεοδωρίδου μπήκε μεταξύ των πρώτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκληρώνοντας -το 1996- τις σπουδές της με υποτροφία. Εξειδι­κεύθηκε στην Παιδιατρική, στο «Αγία Σοφία», και έκανε μετεκπαίδευση στην Ιολογία στο Λονδίνο. Το 1996 αναγνωρίστηκε και στη χώρα μας η εξειδίκευση της Λοιμωξιολογίας, τίτλο τον οποίο και έλαβε.

Εξελίχθηκε σε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες: Υφηγήτρια, Αναπληρώτρια και Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ. Αφυπηρέτησε το 2012, λαμβάνοντας και τον τίτλο της Ομότιμης Καθηγήτριας.

Κατά τη μακρόχρονη θητεία της, ανέπτυξε ισόρροπα και τους τρεις ακαδημαϊκούς τομείς: διδακτικό, κλινικό και ερευνητικό. Αναβάθμισε σε κλινικό και εργαστηριακό επίπεδο τη λειτουργία της Ειδικής Μονάδας Λοιμωδών Νόσων του Νοσοκομείου Παίδων με τη δημιουργία της Παιδικής Μονάδας AIDS και Ερευνητικού Εργαστηρίου.

Το βιογραφικό της Καθηγήτριας Μαρίας Θεοδωρίδου περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων και εισηγήσεων με θέματα που καλύπτουν το ευρύ φάσμα των λοιμώξεων, του AIDS και των εμβολίων.

Πάντα ευγενική και πάντα ενημερωμένη για τις εξελίξεις, η γνώμη της Μαρίας Θεοδωρίδου, η οποία και πηγάζει από το επιστημονικό της κύρος, θεωρείται εξαιρετικά βαρύνουσα. Και έτσι εισπράττεται’ από τους συναδέλφους της, στις συνεδριάσεις και στις συσκέψεις: «Το ’πε η Θεοδωρίδου, τέλος». Δεν χρειάζεται, πολλές φορές, να υπάρξει περαιτέρω επιχειρηματολογία για την άποψή της, αφού εκλαμβάνεται ως δεδομένο ότι είναι τεκμηριωμένη.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα