Icons

ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Μια αξιοθαύμαστη πορεία στο τένις χαράσσει η Μαρία Σάκκαρη. Η οποία και έχει καταφέρει να κερδίσει τον (άτυπο αλλά εξαιρετικά ουσιώδη) τίτλο της καλύτερης Ελληνίδας τενίστριας όλων των εποχών.

Για εκείνη, το 2021 αποτελεί μια ξεχωριστή χρονιά, διανθισμένη με διαδοχικές επιτυχίες και ραγδαία άνοδο, καθώς έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Έγινε η πρώτη Ελληνίδα που έφτασε στα ημιτελικά του διακεκριμένου τουρνουά Roland Garros, ενώ εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τόσο στο ατομικό γυναικών όσο και στο μικτό δίπλα στον Στέφανο Τσιτσιπά. Πάλεψε με σθένος και αποφασιστικότητα μέχρι τέλους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ανάμεσα σε τεράστια ονόματα του τένις και έφτασε μέχρι τη φάση των 16, ενώ στο μικτό πήγε μέχρι τα προημιτελικά.

Ο περσινός Σεπτέμβριος αποτελεί ορόσημο για τη Μαρία Σάκκαρη, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του US Open. Μια πρόκριση που την έφερε στην 13η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της σπουδαίας Λένας Δανιηλίδου, το οποίο κατείχε από το 2003.

Δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά συνέχισε την επιτυχημένη της πορεία στο Ostrava Open, όπου η πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό την απογείωσε και την έστειλε στην κορυφαία 10αδα του κόσμου.

Πλέον, η ανεπανάληπτη Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται και επίσημα στο νούμερο 6 της Παγκόσμιας Κατάταξης Τένις και η πορεία προς την κορυφή, δείχνει να είναι μονόδρομος για την ίδια και το ταλέντο της.

Με μία ακόμα διάκριση να κλείνει την περσινή σεζόν, καθώς είναι υποψήφια για τον τίτλο της πιο βελτιωμένης αθλήτριας στα βραβεία της WTA.

Η επιτυχία της ανοίγει τον δρόμο για το τένις στη χώρα μας, ένα άθλημα που ήρθε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια χάρη στην ίδια και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Η 26χρονη Μαρία Σάκκαρη, κόρη της επίσης σπουδαίας τενίστριας Αγγελικής Κανελλοπούλου, αποτελεί πρότυπο αθλήτριας. Με ήθος και συνέπεια. Φροντίζοντας να διατηρεί χαμηλούς τόνους και να επικεντρώνεται στους στόχους της. Χωρίς να χάνει την επαφή της με την κοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η διάκρισή της στο αμερικανικό OPEN, έγινε κάτω από τη βαριά σκιά του πύρινου ολέθρου που είχε βιώσει η χώρα. Κάνοντας τη Μαρία Σάκκαρη να δηλώσει: «Δεν είχα την ευκαιρία να το πω και νωρίτερα, αλλά θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στην Ελλάδα, διότι ταλαιπωρηθήκαμε πολύ με τις καταστροφές από πυρκαγιές. Το να κερδίζω για την Ελλάδα, να κάνω τους Έλληνες περήφανους και χαρούμενος, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη, διότι ξέρετε πόσο αγαπώ τη χώρα μου».

Η Μαρία Σάκκαρη αναπτύσσει παράλληλα και φιλανθρωπική δράση, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΔΕΣΜΟΣ. Βοηθώντας ευπαθείς ομάδες που το έχουν ανάγκη. Σε ρόλο πρέσβειρας της οργάνωσης, συμβάλλει στην υποστήριξη κοινωνικών φορέων σε όλη την Ελλάδα. Όπως έχει δηλώσει, φροντίζει να προσφέρει όπου μπορεί, με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα