ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Μπασκετμπολίστας

Το εμβληματικό αμερικανικό περιοδικό TIME τον κατέταξε στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο για το 2020. Παράσημο αστραφτερό για τον 26χρονο Έλληνα αστέρα του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, που γεννήθηκε και μεγάλωσε με χίλιες δυσκολίες στα Σεπόλια, αλλά κατάφερε να κάνει το μεγαλειώδες άλμα στην απόλυτη καταξίωση. Φτάνοντας να αποτελεί πλέον ένα από τα επιφανέστερα ινδάλματα της νέας γενιάς, καθώς θεωρείται η επιτομή της απόδειξης πως τίποτα δεν είναι αδύνατο αν το πιστεύεις με θέρμη.

Ο μπασκετμπολίστας Γιάννης Αντετοκούνμπο εδώ και μια επταετία διαπρέπει στις ΗΠΑ, αγωνιζόμενος με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς. Μάλιστα, χρόνο με τον χρόνο, το αστέρι του Greek Freak γίνεται φωτεινότερο.

Στην έβδομη σεζόν του στο NBA είχε μέσο όρο 29,5 πόντους, 13,6 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ. Ήταν ο μοναδικός παίκτης της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου που βρέθηκε στο Τop-5 σε σκοράρισμα και ριμπάουντ. Οδηγώντας έτσι την ομάδα του από επιτυχία σε επιτυχία.

Τον περασμένο Αύγουστο, του απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού στο NBA, συγκεντρώνοντας στην σχετική ψηφοφορία 432 βαθμούς, υπερδιπλάσιους από τον δεύτερο Άντονι Ντέιβις των πρωταθλητών Los Angeles Lakers.

Με τα νούμερα και τα επιτεύγματά του να ζαλίζουν, στο τέλος της περιόδου ήρθε και το απαύγασμα της αναγνώρισης. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά MVP NBA Player και έγινε μόλις ο τρίτος μη Αμερικανός που καταφέρνει κάτι τέτοιο στην ιστορία του θεσμού.

Η επιδραστικότητα του Greek Freak αποδείχθηκε περίτρανα, όταν αποφάσισε μαζί με τους συμπαίκτες του να μην αγωνιστούν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την δολοφονία του 29χρονου αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικούς. Κίνηση που ευαισθητοποίησε και παρακίνησε παίκτες και ομάδες του NBA σε κύμα διαμαρτυριών και αναβολές αγώνες. Ο ίδιος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε το δικό του «παρών» σε αντιρατσιστική διαδήλωση στο Μιλγουόκι.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ πιστοποίησε με τον πιο παραστατικό -και συνάμα βαθύτατα ανθρώπινο τρόπο- πως παραμένει πάντα ταπεινός. Χωρίς να ξεχνά ποτέ από πού ξεκίνησε. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε και πάλι στα Σεπόλια. Πήγε στην εκκλησία του Αγίου Μελετίου όπου και παρέδωσε κούτες με τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες. Που διανεμήθηκαν στη συνέχεια σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μεγάλες ανάγκες. Κι όλα αυτά χωρίς κάμερες και χωρίς το παραμικρό επικοινωνιακό αντίκρισμα. Μεγαλείο ψυχής ενός μεγάλου αθλητή.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα