ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Διευθύνων Σύμβολους, ΤΙΤΑΝ

Εμποτισμένος με την «κουλτούρα» που χαρακτηρίζει τα παλαιά επιχειρηματικά «τζάκια» της χώρας, ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος κατέχει επί 24 ολόκληρα χρόνια το νευραλγικό πόστο του Διευθύνοντος Συμβούλου της ιστορικής τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν. Μάλιστα, από τον Ιούνιο του 2020 είναι και ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ. Γεγονός που επαυξάνει την ούτως ή άλλως σημαντική επιδραστικότητα που διαθέτει.

Με σπουδές Ηλεκτρολόγου-Μηχανικού στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο HARVARD, ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην McKinsey & Company. Στην οποία εργάστηκε ως σύμβουλος, στη Νέα Υόρκη και το Μόναχο. Όλα αυτά μέχρι το 1989 οπότε και κατέληξε στο… φυσικό του περιβάλλον: τον «Τιτάνα». Μια από τις παλαιότερες ελληνικές επιχειρήσεις που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1902, ενώ ήταν η πρώτη που αγόρασε εργοστάσιο στο εξωτερικό.

Ο 58χρονος σήμερα CEO της τσιμεντοβιομηχανίας «μυήθηκε» στο επιχειρείν τόσο από τον πατέρα του (τον αείμνηστο Θόδωρο Παπαλεξόπουλο) όσο και από τον θείο του (Ανδρέα Κανελλόπουλο) που είναι αδελφός του πατέρα του.

Το 2020 ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά με την Τιτάν να έχει την καταστατική της έδρα στο Βέλγιο και τη διοικητική της έδρα στην Κύπρο. Με τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο να είναι ο κύριος και καταλυτικός εκφραστής της άποψης για την μετανάστευση της εταιρείας.

Σχολιάζοντας ο ίδιος τις θετικές οικονομικές επιδόσεις στο 9μηνο του 2020, ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι: «Ανταποκρινόμαστε ταυτόχρονα και με επιτυχία σε πολλαπλές προκλήσεις. Μεριμνούμε για τους ανθρώπους μας και για αυτούς που βρίσκονται κοντά μας, βελτιώνουμε τα λειτουργικά μας αποτελέσματα και επιταχύνουμε την πρόοδό μας στα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, έχουμε εμπιστοσύνη στην ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου».

Ακόμη όμως φαίνεται να είναι νωρίς για να αξιολογηθεί ο βαθμός επίδρασης από την μεταφορά έδρας. Τουλάχιστον χρηματιστηριακά, η αγορά της Αθήνας είναι εκείνη όπου γίνεται ο μεγαλύτερος συναλλακτικός όγκος (περί του 80%).

Αν και «κλειστός» χαρακτήρας, ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος διαθέτει κοσμοπολίτικο αέρα, έχει ισχυρές διασυνδέσεις διεθνώς και κυρίως στις ΗΠΑ, ενώ η συμμετοχή του στις κλειστές συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ έρχεται να συντηρήσει την αχλή του μύθου…

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα