ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΥΔΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΤΣΑΣ

Συνιδρυτές και Διευθύνοντες Σύμβουλοι, ο Αντώνης Αχιλλεούδης και ο Γιώργος Λινάτσας είναι τα ηγετικά πρόσωπα, αλλά και οι σημαίνουσες κινητήριες δυνάμεις, του ομίλου AXIA Ventures Group.

Πλαισιωμένοι και από τον έτερο συνιδρυτή και επίσης Διευθύνοντα Σύμβουλο, Δημήτρη Αθανασόπουλο, ηγούνται από κοινού, ενός στιβαρού, ιδιωτικού ομίλου επενδυτικής τραπεζικής, του οποίου η πολύπλευρη δραστηριότητα τον καθιστά εξόχως επιδραστικό στην αγορά. Και τούτο γιατί κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ολοκλήρωση πολλών από τις μεγάλες, επιχειρηματικές συμφωνίες. Προσφέροντας συνάμα, σύνθετες και εξαιρετικά απαιτητικές επενδυτικές υπηρεσίες, δημιουργικές λύσεις που προσθέτουν αξία στις επιχειρήσεις, αλλά και στοχευμένες επιλογές για διεθνή και ελληνικά χαρτοφυλάκια.

Επί της ουσίας, η AXIA Ventures είναι εκείνη που «κουνάει» την αγορά, συνιστώντας ένα από τα βασικά σημεία αναφοράς των επιχειρηματιών και των επενδυτών.

Ο Αντώνης Αχιλλεούδης, έχοντας ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Νέα Υόρκη, διαθέτει 27χρονη εμπειρία στην Wall Street και στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Συνεργαζόμενος με παγκόσμιους οργανισμούς, θεσμικούς πελάτες και family offices.

Ο Γεώργιος Λινάτσας, από την πλευρά του, έχει κι εκείνος «βαρύ» βιογραφικό. Με θητεία άνω των 25 ετών στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής και των κεφαλαιαγορών, αλλά και σημαντική συμβολή σε μερικές από τις μεγαλύτερες εξαγορές και συγχωνεύσεις στη χώρα.

Την τελευταία πενταετία, η ΑΧΙΑ έχει βραβευθεί τρεις φορές ως Best Investment Bank Greece (2015, 2018 και 2020) από τον παγκοσμίου φήμης ανεξάρτητο οργανισμό Euromoney Awards of Excellence. Αποτελώντας τη μοναδική μη συστημική επενδυτική τράπεζα που λαμβάνει αυτήν τη διάκριση για την Ελλάδα.

Στο τελευταίο 12μηνο, η ΑΧΙΑ κατείχε στρατηγικό ρόλο σε κρίσιμες συναλλαγές που περιλαμβάνουν: τις κεφαλαιακές αυξήσεις της LAMDA Development (650 εκατ. ευρώ) και της Τέρνα Ενεργειακής (68,5 εκατ. ευρώ). Την έκδοση πράσινου ομολόγου του Ellaktor Group ύψους 670 εκατ. ευρώ, την έκδοση ομολόγων Tier II της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank, ύψους 500 εκατ. ευρώ εκάστη, καθώς και την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της Alumil ύψους 161 εκατ. ευρώ. Ενήργησε επίσης ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Ελληνικής Κυβέρνησης στη συμφωνία κρατικής ενίσχυσης της Aegean, ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Πέραν τούτων, η ΑΧΙΑ κατέχει ακόμη κομβικό ρόλο: στην αξιολόγηση της πρότασης της Τράπεζας της Ελλάδος για τη δημιουργία μιας Asset Management Company για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων των ελληνικών τραπεζών, ενεργώντας ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, στην τιτλοποίηση «κόκκινων» δανείων ύψους 10,8 δισ. ευρώ της Alpha Bank, σε συνδυασμό με την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού στην εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων Cepal, στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της Intralot, ύψους 750 εκατ. ευρώ, στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της Folli Follie, ύψους 249,5 εκατ. ευρώ, στην εξαγορά της διεθνούς United Arab Chemical Carriers από την ελληνικών συμφερόντων United Overseas Group αλλά και στην τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ.

Το Group της AXIA δουλεύει παράλληλα και άλλα projects, με σημαντικό βαθμό ενδιαφέροντος για την αγορά.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα