ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

CEO Ομίλου Σκλαβενίτη

Επί χρόνια ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης, CEO της συνεπώνυμης αλυσίδας σουπερμάρκετ, κρατούσε την εταιρεία μακριά από την ψηφιακό «καλάθι». Ακόμη και όταν όλοι οι ανταγωνιστές του άρχισαν να επενδύουν σε app και ρομπότ. Ούτε εταιρική ιστοσελίδα δεν δημιουργήσει, θυμίζοντας λίγο από τον πρωταγωνιστή της οσκαρικής ταινίας «Ο τελευταίος των Μοϊκανών».

Όλα αυτά όμως άλλαξαν ραγδαία, από το ξεκίνημα της περυσινής χρονιάς. Όταν, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία, αποφάσισε να μπει δυναμικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο, θεωρώντας πως «είχε φθάσει το πλήρωμα του χρόνου». Ξεκίνησε με την εξαγορά του Care market, ενός εδραιωμένου e-shop ειδών σούπερ μάρκετ. Συνέχισε συνάπτοντας συνεργασία με την πλατφόρμα online φαγητού e-food.gr και ολοκλήρωσε με το λανσάρισμα του Sklavenitis.gr.

Λέγεται πως έγιναν αμέτρητες δοκιμές, προτού βγει στον «αέρα», ώστε να είναι όλα στην εντέλεια. Αναλογιζόμενος προφανώς την ευθύνη που κουβαλά, αφού πρόκειται για τον μεγαλύτερο λιανέμπορο της χώρας. Με σχεδόν 500 καταστήματα και πάνω από 28.000 εργαζόμενους, που εκ των πραγμάτων συγκεντρώνει και τα φώτα της δημοσιότητας σε κάθε κίνησή του. Δείχνοντας συνάμα και τον δρόμο για τους άλλους στην αγορά…

Πλέον ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης διεκδικεί να διαδραματίσει και στον χώρο του διαδικτύου ρόλο πρωταγωνιστή. Έναν χώρο που μπορεί ακόμη να μην διαθέτει το ανάλογο μέγεθος, ωστόσο έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.

Ο πολύπειρος επιχειρηματίας πιστοποίησε για άλλη μια φορά τα ηγετικά του προσόντα στη διάρκεια της πανδημίας, και κατά κύριο λόγο στον τρόπο που αντέδρασε στην πρωτοφανή πίεση που άσκησαν τα lockdown στα καταστήματα. Διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την καταναλωτική φρενίτιδα στο πρώτο lockdown, διασφαλίζοντας την επάρκεια των αγαθών και την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων. Προχώρησε μάλιστα σε έκτακτες προσλήψεις 1.500 εργαζομένων ενώ παράλληλα έδωσε ειδικό bonus 5 εκατ. ευρώ συνολικά, στους εργαζομένους της «πρώτης γραμμής». Ώς ως έμπρακτη αναγνώριση και επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλλαν, για να σταθεί η αλυσίδα στο ύψος των περιστάσεων. Αν μη τι άλλο ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης είναι επιδραστικός σε όλα του…

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα