• Τράπεζες

    Lifestyle αέρας στην πλατφόρμα με τους πλειστηριασμούς


    Φωτογραφίες των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί και ταξινόμησή τους ανά περιοχή, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η αναζήτησή τους από το χρήστη, είναι μερικές από τις αλλαγές που μελετούν οι συμβολαιογράφοι για την ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction.

    Στόχος η αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους στην αναζήτηση του κατάλληλου ακινήτου και η σελίδα των πλειστηριασμών να γίνει φιλικότερη στους χρήστες.

    Η ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη διαδικτυακό τόπο για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητο μέσω πλειστηριασμού και οι δυνατότητες αναβάθμισης της ιστοσελίδας έχει αποτελέσει αντικείμενο των αρχών με τους συμβολαιογράφους που έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία της. Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρου Μητράκου με την ηγεσία των συμβολαιογράφων κατά την οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα στοιχεία που κοινοποιούνται ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένοι οι ενδιαφερόμενοι καθώς και τις τεχνικές δικλείδες που διασφαλίζουν την απόλυτη αξιοπιστία και διαφάνεια του συστήματος.

    Η πληροφόρηση που παρέχεται είναι σήμερα μέσω του συνοδευτικού υλικού που περιγράφει τα χαρακτηριστικά και την τοποθεσία του ακινήτου, χωρίς ωστόσο να δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα να αναζητήσει ακίνητα σε συγκεκριμένες περιοχές μέσω keywords ή άλλες φόρμες αναζήτησης. Η αναβάθμιση της πλατφόρμας και ο εμπλουτισμός της με πρόσθετες πληροφορίες, όπως φωτογραφικό υλικό, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα από τους ενδιαφερόμενους, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο τον τομέα της προσφορά στην αγορά ακινήτων και σύμφωνα με τους υπεύθυνους και τη διαμόρφωση καλύτερων τιμών για τα ακίνητα που βγαίνουν προς πώληση.

    Μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί 9.700 πλειστηριασμοί σπιτιών και οικοπέδων, η πλειοψηφία των οποίων βγαίνει στο σφυρί από τις τράπεζες, ενώ σταδιακά στην πλατφόρμα ανεβαίνουν και οι πλειστηριασμοί που πραγματοποιεί το δημόσιο, όπως η εφορία και οι δήμοι.

    Ο ρυθμός ένταξης των πλειστηριασμών που προγραμματίζονται στην πλατφόρμα eauction αυξάνεται καθημερινά και καθιστά απόλυτα εφικτή τη δέσμευση που έχουν αναλάβει οι τράπεζες για τη διενέργεια 18.000 πλειστηριασμών εντός του 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και από τους δήμους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεύτερος γύρος πλειστηριασμών για χρέη στο Δημόσιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δεύτερος γύρος πλειστηριασμών για χρέη στο Δημόσιο



    ΣΧΟΛΙΑ