• Πολιτική

    Δίωξη στον Β.Γκαγκάτση για μπόνους 1εκ. φράγκων στον Ο.Ρεχάγκελ


    Ένα εκατομμύριο φράγκα που εστάλησαν από τον Μισέλ Πλατινί και την ΟΥΕΦΑ για την ανακατατραπεζικοσκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στην πυρόπληκτη Ηλεία, αλλά φέρονται να κατέληξαν σε  λογαριασμό του “χρυσού” ομοσπονδιακού προπονητή Οττο Ρεχάγκελ, φέρνουν σε θέση κατηγορουμένου τον Βασίλη Γκαγκάτση.
    Σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ και σημερινού διευθύνοντα συμβούλου της Super League, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για το κακούργημα της απιστίας.
    Ανακριτής κατά της Διαφθοράς ερευνά περαιτέρω την υπόθεση που έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία ενός Ελληνοαμερικανού, κατοίκου στην πυρόπληκτη περιοχή.
    Επτά χρόνια πριν, κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα για επιχορήγηση που δόθηκε από την ΟΥΕΦΑ για να ξαναχτιστεί το καμένο στάδιο της Ηλείας αλλά τα χρήματα ουδέποτε επενδύθηκαν για το σκοπό που δόθηκαν.
    Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, η οικονομική ενίσχυση ύψους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων είχε σταλεί στην ΕΠΟ το 2007,  επί προεδρίας του Μισέλ Πλατινί στην ΟΥΕΦΑ.
    Ωστόσο, αντί να δοθεί για την ανακατασκευή του σταδίου, ολόκληρο το ποσό φέρεται να κατατέθηκε αμέσως σε λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Όττο Ρεχάγκελ ως μπόνους για την κατάκτηση του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.
    Όμως, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, από την έρευνα δεν προέκυψε  συμβατική υποχρέωση της ΕΠΟ για το μπόνους του ενός εκατομμυρίου φράγκων  στον κ.Ρεχάγκελ.
    Το γεγονός ότι τελικά το γήπεδο ποδοσφαίρου ανακατασκεύαστηκε από την ΕΠΟ τα επόμενα χρόνια, δεν ακυρώνει, σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, τις ποινικές ευθύνες του κ.Γκαγκάτση για τη διάθεση του ενός εκατομμυρίου για σκοπό διαφορετικό από αυτόν που χορηγήθηκε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Β. Μαρινάκης προς Θ. Καρτερό: Κάντε τίποτα ουσιαστικό, αντί να γράφετε ασκόπως στο Facebook

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραιτήσεις υπέβαλαν 5 μέλη από το ΔΣ του Συλλόγου Συμβολαιογράφων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κάλυμνος – Σοκαριστικές αποκαλύψεις: Το πτώμα του φοιτητή μεταφέρθηκε με τσουβάλι στο σημείο που βρέθηκε



    ΣΧΟΛΙΑ