• LIFE&STYLE

    Summer Closet 2018: Τι πρέπει να αποχωριστείτε αυτό το καλοκαίρι


    Έφτασε εκείνη η δύσκολη αλλά ταυτόχρονα χαρούμενη στιγμή που πρέπει να φτιάξετε τις ντουλάπες σας, να μαζέψετε τα χειμερινά και να ξεπακετάρετε τα καλοκαιρινά. Τα βαριά παλτό, τα χοντρά πουλόβερ και τα μουντά χρώματα δίνουν τη θέση τους σε ελαφριά και αέρινα υφάσματα και φωτεινές αποχρώσεις. Η διαδικασία αυτή όμως έχει συγκεκριμένα στάδια και φάσεις που καλό θα ήταν να μην παραλείπετε. Για αρχή, θα πρέπει όλα σας τα ρούχα πριν ανέβουν στο πατάρι να έχουν πάει καθαριστήριο και να έχουν πλυθεί και περιποιηθεί σωστά, ώστε να είναι έτοιμα για την επόμενη χρονιά, και στη συνέχεια να τα διπλώσετε και τοποθετήσετε σε θήκες και σακούλες ανάλογα με τον αποθηκευτικό σας χώρο. Πριν ξεκινήσετε τη τοποθέτησή τους βέβαια, θα πρέπει να έχετε ήδη βγάλει τα καλοκαιρινά ώστε να υπάρχει χώρος. Έχοντας λοιπόν τακτοποιήσει τα χειμερινά, τώρα μπορείτε να ασχοληθείτε με τα ρούχα της πιο ανέμελης και ζεστής περιόδου του χρόνου.

    Όπως σίγουρα όλοι γνωρίζετε, κάθε σεζόν παρουσιάζονται νέα trends και must have κομμάτια, «εκτοπίζοντας» κάποια από τα προηγούμενα ως ξεπερασμένα και παλιομοδίτικα. Έτσι, πριν αρχίσετε να τοποθετείτε ρούχα και αξεσουάρ στα συρτάρια και τα ράφια σας, ρίξτε μία ματιά παρακάτω και μάθετε ποια από αυτά θα φορεθούν και αυτό το καλοκαίρι και ποια πρέπει να αποχαιρετήσετε εάν θέλετε να είστε πάντα in-fashion.

    7 Styles to Ditch

    1. Bright Denim

    Ίσως να έχετε συνδεδεμένο το καλοκαίρι με ανοιχτά και φωτεινά χρώματα και γι’ αυτό να επιλέγετε τα γαλάζια και ελαφρώς ξεθωριασμένα χρώματα στα τζιν. Για φέτος όμως, η μόδα επιτάσσει σκουρόχρωμα denim κομμάτια που θυμίζουν τη δεκαετία του 2000 -στην πιο ανανεωμένη και μοντέρνα εκδοχή τους φυσικά. Ιδιαίτερη πρόταση είναι και τα jean sets  ή το denim on denim σε navy blue τόνους, ώστε να αντικαταστήσετε και τις σαλοπέτες που είναι επίσης εκτός μόδας.

    summer-closet-7.jpg

    2. Platforms & High Heels

    Ξεχάστε τις πλατφόρμες και τα πανύψηλα και σχεδόν ανυπόφορα τακούνια και υιοθετήστε το πιο χαλαρό trend των mules ή των mid heels πέδιλων. Δύο σχέδια που φέτος επανέρχονται δριμύτερα και κάποτε ο κόσμος της μόδας είχε αποκηρύξει! Φέτος, σχεδιαστές και fashionistas τα αποθεώνουν και προτείνουν λεπτεπίλεπτα και κομψά κομμάτια, που ταιριάζουν άψογα στις summer 2018 τάσεις.

    summer-closet-1.jpg

    3. Millennial Pink

    Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσετε το κοριτσίστικο ροζ χρώμα που κυριαρχεί εδώ και δύο χρόνια σε πασαρέλες και street style εμφανίσεις και να το αντικαταστήσετε με μια νέα απόχρωση. Οι επιλογές που έχετε είναι δύο: το ζεστό και άκρως καλοκαιρινό κίτρινο και η παστέλ απόχρωση της λεβάντας -που θυμίζει γλυκό λιλά και είναι το χρώμα του 2018.

    summer-closet-4.jpg

    4. Off Shoulder Style

    Τα πουκάμισα, τα tops και τα φορέματα με τα χαμόγελα και τους ακάλυπτους ώμους που πρωταγωνιστούσαν τα δύο τελευταία καλοκαίρια αποχωρούν από το προσκήνιο για το φετινό καλοκαίρι. Ως εναλλακτικές προτάσεις δοκιμάστε είτε ρομαντικά και θηλυκά κομμάτια όπως αυτά με τον έναν ώμο έξω ή αυτά με πλούσια και lady-like ruffles.

    summer-closet-9.jpg

    5. Mini Skirts

    Τα κοντά και sexy style items είναι συνώνυμα με τα καλοκαιρινά σύνολα και δύσκολα θεωρούνται εκτός μόδας. Η αλλαγή όμως που πρέπει να κάνετε για φέτος είναι να βάλετε στην άκρη τις mini skirts και να παραδοθείτε στη μαγεία των σορτς που πραγματικά κατέκλυσαν τις πασαρέλες σε κάθε τους μορφή, από τα αυστηρά ψηλοκάβαλα και τα δερμάτινα μέχρι και τα πιο αθλητικά. Εάν πάλι είστε φανατική οπαδός της φούστας τότε επιλέξετε τις midi ή pencil, που αποτελούν και μία από τις κορυφαίες τάσεις της σεζόν.

    summer-closet-5.jpg

    6. Oversized Sunglasses

    Σίγουρα, τα vintage και ελαφρώς boho υπερμεγέθη γυαλιά σας έχουν βγάλει ασπροπρόσωπες για πολλές σεζόν. Φέτος, όμως ήρθε η ώρα να τα αποχωριστείτε και να επενδύσετε σε πιο αδύνατους και λεπτούς σκελετούς. Στις πασαρέλες εντοπίσαμε διάφορα σχέδια που λατρέψαμε, όπως τα cat-eye, τις πιο τετραγωνισμένες εκδοχές και αυτά με έντονες sport επιρροές. Εσείς, βρείτε αυτά που ταιριάζουν περισσότερο στο πρόσωπο και το στιλ σας και κάντε τα σύμμαχό σας στην πόλη ή την παραλία.

    summer-closet-2.jpg

    7. Marine Stripes

    Το ναυτικό στιλ και οι γνωστές μαρινιέρες, με το μπλε, το λευκό και το κόκκινο χρώμα, είναι από τις πιο σταθερές και safe επιλογές κάθε καλοκαιριού. Φέτος τα πράγματα αλλάζουν, αφού καλωσορίσαμε ένα πολύ δυνατό ριγέ μοτίβο, που μπορεί επάξια να το αντικαταστήσει! Αυτό δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το rainbow print που συνδυάζει όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου και αποτυπώνεται με έναν υπέροχο και παιχνιδιάρικο τρόπο πάνω σε ρούχα και αξεσουάρ.

    summer-closet-6.jpg

    8. Leather Bags

    Αφήστε τις δερμάτινες βαριές τσάντες για τον επόμενο χειμώνα και προτιμήστε τις ψάθινες it-bags τους ζεστούς μήνες που έρχονται, οι οποίες έχουν ήδη προκαλέσει φρενίτιδα στο κόσμο της μόδας. Ανακαλύψτε από μεγάλα καλάθια, χιαστί τσαντάκια και φακέλους και προσαρμόστε την τάση στην προσωπικότητα και τις ανάγκες σας.

    summer-closet-8.jpg
    Πηγή: www.glow.gr



    ΣΧΟΛΙΑ