• LIFE&STYLE

    Πέντε συνήθειες που κάνουν το στιλ σου να χάνει (και πώς θα τις διορθώσεις)

    • NewsRoom


    Όλοι μας έχουμε τις συνήθειές μας που τις υιοθετούμε κυρίως επειδή μάς προσφέρουν ένα αίσθημα ασφάλειας. Καλό είναι, όμως, να ξεφεύγουμε πού και πού από αυτές για το δικό μας καλό. Και βέβαια… Ό,τι ισχύει για όλες τις καθημερινές συνήθειες ισχύει και για το ντύσιμο…

    Για τι συνήθειες στο ντύσιμο μιλάμε…
    Δεν μιλάμε για συνήθειες ή λάθη που μπορεί να μάς βάλουν στη λίστα με τις πιο κακοντυμένες, αλλά περισσότερο για συνήθειες ή για λάθος “πιστεύω” που απλώς μας πάνε πίσω και δεν μας βοηθούν να εξελίξουμε το στιλ μας.

    1. Αγοράζεις πάντα το ίδιο νούμερο σε ρούχα
    Εκτός από το προφανές ότι από μάρκα σε μάρκα τα νούμερα μπορεί να διαφέρουν, καλό είναι να δοκιμάζεις κάθε φορά ένα νούμερο πάνω, ένα νούμερο κάτω και να παρατηρείς τη διαφορά, ακόμη κι αν αυτή είναι ανεπαίσθητη. Κάποιες φορές ένα νούμερο σε μπλουζάκι, για παράδειγμα, μπορεί να το κάνει να είναι πιο στενό στο στήθος, άσχετα με το ότι αυτό είναι το νούμερο που συνηθίζουμε να φοράμε. Το κάθε ρούχο, ακόμη και της ίδιας μάρκας, έχει τη δική του φόρμα και ένα νούμερο που δεν είναι το σωστό μπορεί να χαντακώνει όλο το στιλ.

    Κάθε τοπ έχει το δικό του κόψιμο… Άλλο είναι πιο φαρδύ, άλλο πιο εφαρμοστό και άλλο μπορεί να συνδυάζει και τα δύο…

    2. Φοράς ρετρό κομμάτια χωρίς μοντέρνα πινελιά
    Η μόδα, όπως πολλά πράγματα, κάνει κύκλους και αυτό μάς αρέσει γιατί μάς δίνει τη δυνατότητα να μπούμε στο στιλ μιας άλλης περασμένης δεκαετίας που μπορεί να μην είχαμε καν ζήσε. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι θα πρέπει να ντυνόμαστε όπως ακριβώς ντυνόταν κάποτε η γιαγιά μας! Αρκεί να προσθέσουμε ένα item λίγο πιο μοντέρνο για να προσαρμόσουμε το look στο σήμερα και να αναδείξουμε, έτσι, το ρετρό στοιχείο ακόμη καλύτερα.

    Ένα πέδιλο με μία αίσθηση ρετρό, αλλά και με πιο μοντέρνα στοιχεία, όπως είναι ένας φρέσκος συνδυασμός χρωμάτων, μπορεί να προσθέσει αυτό το μοντέρνο twist στο look σου. Ακόμη και ένα ζευγάρι σε έντονο χρώμα μπορεί να σπάσει αυτό το πιο συντηρητικό ενός πιο “παλαιικού” στιλ…

    3. Νομίζεις ότι επιτρέπεται να φοράς ένα μόνο έντονο χρώμα τη φορά
    Αν το colorblocking μάς έχει διδάξει κάτι αυτό είναι ότι ακόμη και τα πιο έντονα και φαινομενικά αντίθετα μεταξύ τους χρώματα όταν συνδυάζονται σε μία εμφάνιση μπορούν να μάς αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Ναι, ναι… Ακόμη και το κόκκινο με το πράσινο! Άρχισε να πειραματίζεσαι και να κάνεις διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς και θα διαπιστώσεις ότι αυτό το πράσινο top με τα φούξια παπούτσια δεν ήταν τελικά άσχημο όπως νόμιζες.

    Ακόμη και αυτό το μικρό δείγμα colorblocking (ροζ και γαλάζιο) είναι ικανό να μάς πείσει…

    Διαβάστε τη συνέχεια και μάθετε πού και πόσο μπορείτε να βρείτε τα παραπάνω προϊόντα στο www.coverstory.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δέκα υπέροχες ανοιξιάτικες πλεξούδες για να δοκιμάσετε φέτος στα μαλλιά σας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6+1 απλοί τρόποι για να κάνετε τον εαυτό σας πιο ελκυστικό προς τους άλλους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανοιξιάτικα θηλυκά φορέματα για smart casual εμφανίσεις



    ΣΧΟΛΙΑ