• Portraits.gr

    Αυτό είναι το Longines Avigation Watch Type A-7 USA Limited Edition


    Στα μέσα του 20ού αιώνα η Longines ήταν ήδη μία από τις κορυφαίες ωρολογοποιίες της Ελβετίας, με ειδίκευση στους χρονογράφους, τα ρολόγια καταδύσεων και τα ρολόγια που προμήθευε στους στρατούς του κόσμου. Κάποια από τα κορυφαία ρολόγια της εποχής έχουν την υπογραφή της, ενώ οι καλίμπρες τους, όπως η εμβληματική 13ZN, επηρεάζουν ακόμα και σήμερα τις εταιρείες που κατασκευάζουν σύγχρονα, πολύπλοκα ρολόγια.

    Σήμερα η Longines είναι γνωστή κυρίως για τα προσιτά, υψηλής ποιότητας μηχανικά ρολόγια της που τροφοδοτούνται από μηχανισμούς όχι απλώς προσεγμένους, αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέροντες για τους φανατικούς των ρολογιών. Μία εταιρεία που συνδυάζει απαράμιλλα τη μακρά ιστορική της διαδρομή με την πραγματική αξία των προϊόντων της.

    Εν προκειμένω, το Longines Avigation Watch Type A-7 USA Limited Edition, με αυτό το ασυνήθιστο, “στραβό” καντράν του, είναι ένα από αυτά τα ρολόγια που καταλαβαίνεις εκ πρώτης όψεως ότι έχει μεγάλη ιστορία από πίσω του. Και πράγματι, αποτελεί φόρο τιμής σε ένα ρολόι που είχε προμηθεύσει η Longines στην Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών το 1935. Ένας φόρος τιμής που γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε συνδυάζει το πλούσιο παρελθόν της Longines με το σήμερα, προσελκύοντας και τους νεότερους σε ηλικία συλλέκτες.

    Ο χρονογράφος αυτός μοιάζει ιδανικός για να κοσμεί τα χέρια αληθινών αεροπόρων, ή απλά εκείνων που εμπνέονται από το στρατιωτικό στυλ. Αυτό που παρατηρεί κανείς με την πρώτη ματιά είναι το καντράν που είναι περιστραμμένο κατά 40 μοίρες σε σχέση με τα παραδοσιακά ρολόγια, όπως συνέβαινε και με το αρχικό μοντέλο του 1935. Ο σχεδιασμός αυτός δίνει προτεραιότητα στην ευκολία χρήσης και την αναγνωσιμότητα, κάτι που είναι λογικό εφόσον πρόκειται για έναν χρονογράφο που κατασκευάστηκε για επαγγελματίες. Η κορώνα του ρολογιού βρίσκεται επίσης 40 μοίρες δεξιά της παραδοσιακής της θέσης, επιτρέποντας σε έναν πιλότο που φορά γάντια να την περιστρέφει με ευκολία. Με την ίδια ευκολία χρησιμοποιείται και o χρονογράφος με ένα μόνο κουμπί. Η λειτουργία του χρονογράφου θα ενθουσιάσει τους θιασώτες των ρολογιών της δεκαετίας του 1930 με την ευκολία χρήσης του, αλλά και με την αντοχή και την ακρίβεια του μηχανισμού.

    Είναι φανερό ότι η Longines έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις μικρολεπτομέρειες αυτού του ρολογιού, και οι λεπτομέρειες αυτές δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα. Τα νούμερα στο καντράν που έχουν ένα ρετρό στυλ, ο ελαφρύς φωτισμός του φιμέ καντράν καθώς το κοιτάζει κανείς από τις γωνίες, το άνετο και ελαφρώς ρετρό στυλ του λουριού…

    Στο πίσω μέρος του ρολογιού είναι χαραγμένη η φράση The Longines Avigation Watch Type A-7 USA Limited Edition, μαζί με τον αριθμό σειράς του ρολογιού. Μόνο 100 τέτοια ρολόγια κατασκευάζονται και είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στις ΗΠΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί τα ελβετικά ρολόγια σημείωσαν σημαντική πτώση στις πωλήσεις τους. Ποιος φταίει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε ρολόγια που ξεχώρισαν στη δημοπρασία του οίκου Heritage Auctions στη Νέα Υόρκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  4+1 στιλάτα ρολόγια πολυτελείας για το φθινόπωρο του 2018



    ΣΧΟΛΙΑ