• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    ΘΕΣγάλα: Ενισχύει την γκάμα με κατσικίσιο γάλα και «νηστίσιμα»


    Με νέα προϊόντα ετοιμάζεται να εμπλουτίσει την γκάμα του ο ΘΕΣγάλα το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεταιρισμός από την Θεσσαλία αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να τοποθετήσει στα καταστήματά του κατσικίσιο γάλα, το οποίο θα διαθέτει συσκευασμένο και όχι μέσω των αυτόματων πωλητών.

    Η κίνηση αυτή γίνεται σε συνεργασία με τον συνεταιρισμό κτηνοτρόφων Ελασσόνας, Γάλα Ελλάς, ο οποίος ανέλαβε την τροφοδοσία της πρώτης ύλης.

    Επιπλέον, σε περίπου δυο εβδομάδες θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό των καταστημάτων «ΘΕΣγάλα συν» που λειτουργούν ως μικρές «συνεταιριστικές γωνιές» 15 κωδικούς από νηστίσιμα εδέσματα τοπικών συνεταιρισμών (π.χ. τουρσιά, πίτες νηστίσιμες κα.).

    Παράλληλα, στα σχέδια των συνεταιριστών είναι και η εγκατάσταση γραμμής παραγωγής γιαουρτιού στο εργοστάσιο του συνεταιρισμού στη Λάρισα. Υπολογίζεται ότι η επένδυση αυτή θα ανέλθει σε περίπου 1 με 1,5 εκατ. ευρώ και πιθανότατα να ξεκινήσει να υλοποιείται προς τα τέλη του 2018, ίσως και στις αρχές του 2019. Σήμερα, τα προϊόντα γιαουρτιού παράγονται από τρίτο συνεργάτη.

    Τα παραπάνω σχέδια έρχονται σε συνέχεια της μιας σειράς από πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι Θεσσαλοί συνεταιριστές από τα μέσα του περασμένου έτους, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη των πωλήσεων.

    Υπενθυμίζεται πως το περασμένο φθινόπωρο ο συνεταιρισμός μπήκε στην αγορά των χυμών, διαθέτοντας από τους αυτόματους πωλητές φρέσκο συμπυκνωμένο χυμό πορτοκάλι ενώ το ίδιο διάστημα ξεκίνησε το ηλεκτρονικό κατάστημα από το οποίο διαθέτει πάνω από 100 κωδικούς τροφίμων αλλά και η υπηρεσία της διανομής κατ’ οίκον, από την Λάρισα.

    Η διανομή κατ’ οίκον επεκτάθηκε και πλέον καλύπτει πολλές περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, υπάρχει ήδη σε Ηλιούπολη, Αγ. Δημήτρη Γαλάτσι και Μενίδι ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμο και στις περιοχές της Γλυφάδας, του Αμαρουσίου, της Πετρούπολης και στο Ίλιον.

    Από την άλλη πλευρά, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μετατροπή των ιδιόκτητων καταστημάτων σε franchise, μια κίνηση που σύμφωνα με πηγές από το ΘΕΣγάλα αποδείχθηκε πολύ αποδοτική. Η ζήτηση, είναι μεγάλη και ήδη υπάρχουν αρκετές προτάσεις για συνεργασία από υποψήφιους franchisees.

    Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με υποψήφιο επενδυτή, πηγές του συνεταιρισμού επισημαίνουν πως μετά από κάποιες συζητήσεις που έγιναν πριν από κάποια χρόνια σήμερα δεν υπάρχει κάτι επίσημο στο τραπέζι, ωστόσο δηλώνουν ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να ακούσουν τις προτάσεις που υπάρχουν.

    Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ιδρύθηκε το 2011 από περίπου 100 παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και ήταν ο πρώτος που λάνσαρε στην χώρα την πώληση φρέσκου γάλακτος από αυτόματες πωλητές.

    Σήμερα, διαθέτει συνολικά 63 καταστήματα, εκ των οποίων 32 στην Αθήνα, 17 στη Λάρισα και 14 στη Θεσσαλονίκη.

    ?

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  ΘΕΣγάλα: Ενδιαφέρεται για εργοστάσιο της ΦΑΓΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή στην αγορά: Ο ΘΕΣγάλα μπαίνει στην αγορά των χυμών

     



    ΣΧΟΛΙΑ