• Business

    Forthnet: 7 οι παίκτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Όλα τα ονόματα και το παρασκήνιο


    Οι πληροφορίες γύρω από τη διαδικασία διεκδίκησης της Forthnet έκαναν λόγο ήδη εξαρχής για ισχυρό ενδιαφέρον πολλών ομίλων, και οι πληροφορίες αυτές φαίνονται να επιβεβαιώνονται, καθώς όλα δείχνουν πως οι υποψήφιοι επενδυτές είναι συνολικά επτά, και αναμένεται να δώσουν πραγματική μάχη για να αποκτήσουν τα περιουσιακά στοιχεία της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι Wind-Vodafone (από κοινού), Όμιλος Αντέννα, PCCW Global, Providence, Pillarstone, Apollo Capital Management και Golden Tree Asset Management. Πρόκειται δηλαδή τόσο για επενδυτικά funds, όσο και για τηλεπικοινωνιακούς ομίλους.

    Για το ενδιαφέρον των ομίλων αυτών έχουν ήδη ενημερωθεί από την Nomura International οι πιστώτριες τράπεζες της Forthnet, που ελέγχουν το 32,7% της εταιρείας, καθώς και το σύνολο των ομολογιών του ομολογιακού δανείου του Φεβρουαρίου και τα δάνεια της εταιρείας, και σκοπεύουν να προχωρήσουν με διαδικασίες-εξπρές στην πώληση αυτών των περιουσιακών στοιχείων, επιδιώκοντας να έχει τελειώσει η υπόθεση αυτή το αργότερο στις αρχές Φεβρουαρίου, αν και ο μεγάλος αριθμός των ενδιαφερομένων ενδέχεται να περιπλέξει την κατάσταση και να οδηγήσει σε μία μικρή καθυστέρηση από τον στόχο αυτό, καθώς είναι αμφίβολο αν στο διάστημα αυτό θα προλάβουν όλοι να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να προχωρήσουν σε δεσμευτικές προσφορές.

    Για την ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία του due diligence, με τους υποψήφιους επενδυτές να έχουν υπογράψει τις συμβάσεις εμπιστευτικότητας από τις οποίες δεσμεύονται και να εξετάζουν τα διαθέσιμα στοιχεία.

    Όσον αφορά πάντως στα δάνεια της Forthnet προς τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, που στα τέλη του Ιουνίου ανέρχονταν σε 256 εκατ. ευρώ, οι τράπεζες εμφανίζονται διατεθειμένες να συναινέσουν σε μία νέα ρύθμιση των δανείων αυτών, ώστε να διευκολύνουν τον στρατηγικό επενδυτή που θα αναλάβει να επαναφέρει την εταιρεία ξανά στο δρόμο της κερδοφορίας, μέσω μίας εκτεταμένης αναδιάρθρωσής της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξεκινά η αξιολόγηση των προσφορών Vodafone – Wind για τη Cyta

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΗ: Μειώσεις ως και 50 ευρώ στους λογαριασμούς με τις αλλαγές στις χρεώσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι τρέχει με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ: Νέα αναβολή για τις δεσμευτικές προσφορές



    ΣΧΟΛΙΑ