• Business

    Απίστευτο κρυφτό με τη Louis Vuitton: Στο Παρίσι ψάχνει την άκρη του νήματος για τα ελβετικά POS η ΑΑΔΕ

    • NewsRoom

    Αρετή Ντάρμα (αριστερά). Εκπρόσωπος PR Louis Vuitton Ελλάδα


    Καμία διάθεση συνεργασίας με τις ελληνικές ελεγκτικές αρχές δεν φαίνεται να έχουν οι υπεύθυνοι του γαλλικού οίκου Louis Vuitton στην Αθήνα, παρά τον τεράστιο σάλο που προκλήθηκε τον Αύγουστο όταν εντοπίστηκαν POS συνδεδεμένα με ελβετικούς λογαριασμούς σε δύο καταστήματα της Louis Vuitton στη Μύκονο, αλλά και σε επόμενο έλεγχο στο κατάστημα της Αθήνας. Αυτό τουλάχιστον δείχνει το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι της θυγατρικής εταιρείας στην Αθήνα, ενώ σκόπευαν, όπως είχαν αφήσει να διαρρεύσει, να μεταβούν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με τα βιβλία τους, τελικά το μόνο που έκαναν ήταν να στείλουν ένα… υπόμνημα, εξέλιξη που, κατά τους ελεγκτές, δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας. Γι’ αυτό και μετά τη λήψη του υπομνήματος, η ΑΑΔΕ αποφάσισε να στείλει ερωτηματολόγιο στην οικονομική διεύθυνση της Louis Vuitton στα κεντρικά του Παρισιού, ζητώντας απαντήσεις για δέκα ερωτήματα. Από τις απαντήσεις αυτές θα κριθεί και ποιες θα είναι επόμενες κινήσεις τους σε ό,τι αφορά τα ελβετικά POS.

    Όπως είχε γράψει το mononews.gr, στη θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου της Louis Vuitton στην Αθήνα και στη Μύκονο φαίνεται πως είχε στηθεί άντρο φοροαποφυγής, προφανώς σε γνώση των κεντρικών στο Παρίσι. 

    Ουδείς εκ των εκπροσώπων της εταιρείας έχει απαντήσει ως τώρα στις βαριές κατηγορίες της ΑΑΔΕ για μη έκδοση αποδείξεων-φοροδιαφυγή και παράκαμψη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και των capital controls, με τη χρήση τερματικών χρέωσης καρτών (POS) που δεν τροφοδοτούσαν ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά ελβετικούς.

    Τα ερωτήματα για τις πρακτικές του οίκου στην Ελλάδα είναι πολλά, καθώς η πολυεθνική παρά τη μεγάλη δημοσιότητα δεν έχει αντιδράσει σε επικοινωνιακό επίπεδο.

    Μεταξύ άλλων:

    1. Γιατί μέχρι σήμερα η Louis Vuitton δεν έχει απαντήσει στις βαριές κατηγορίες της ΑΑΔΕ;
    2. Ποιο ήταν το ύψος των αγορών (μη δηλωμένα έσοδα) που έγιναν μέσω των “ελβετικών” POS σε Κολωνάκι και Μύκονο;
    3. Εκδόθηκαν αποδείξεις για τις συγκεκριμένες αγορές;
    4. Ποιο είναι το ύψος της φοροδιαφυγής;
    5. Πόσα χρόνια ακολουθείται αυτή η τακτική;
    6. Γιατί ενώ είχαν ήξεραν οτι η ΑΑΔΕ ήταν ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα στην Μύκονο δεν άλλαξαν έστω και προσωρινά τα ελβετικά POS σε ελληνικά;  Γιατί δεν αφαίρεσαν τα ελβετικά POS από το κατάστημα στο Κολωνάκι; 
    7. Γιατί η εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων της LV στην Ελλάδα κ. Αρετή Ντάρμα δεν δίδει απάντηση στα ερωτήματα που έχουν καταγραφεί; Τι κρύβει η ίδια; Γιατί έχει εξαφανιστεί από “προσώπου γης”;

    Και το κρυφτό απ’ ό,τι φαίνεται θα συνεχιστεί, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξει απάντηση -και δη ικανοποιητική- από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας που κρατούν πλέον το παιχνίδι στα χέρια τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Άλλα κόλπα» με τις οικονομικές καταστάσεις κάνει η Louis Vuitton

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «εγχώρια φοροδιαφυγή» της Louis Vuitton: Και νέα έφοδος της ΑΑΔΕ στη LV. Επτά αναπάντητα ερωτήματα 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Louis Vuitton: POS… η LV Μυκόνου κλέβει το Δημόσιο μέσω Ελβετίας. H ιστορία με τις τσάντες «μαϊμού»



    ΣΧΟΛΙΑ