• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το πανάκριβο εστιατόριο του Gucci άνοιξε: Τα χρυσαφένια tortellini έχουν 30 ευρώ (pics)

    • Bloomberg


    Την περασμένη Τρίτη, ο οίκος μόδας Gucci έβαλε πλώρη να κατακτήσει και τον κόσμο της γαστρονομίας με το πολυτελές Gucci Osteria, ένα εστιατόριο με πράσινους τοίχους, που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 50 άτομα, και το οποίο βρίσκεται στην αγκαλιά του νέου Gucci Garden, ενός νέου concept που λειτουργεί ταυτόχρονα ως κατάστημα και μουσείο, στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας. Σεφ του εστιατορίου είναι ο Massimo Bottura, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin εστιατορίου Osteria Francescana, που το 2016 είχε κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο.

    Τι περιλαμβάνει, όμως, το μενού ενός τέτοιου εστιατορίου;

    Κατ’ αρχάς, μια… παρέλαση από ζυμαρικά, όπως θα περίμενε κανείς από τον σεφ Massimo Bottura: χρυσαφένια tortellini με Parmigiano Reggiano, βουτυρένιο σπαγγέτι cacio e pepe (με τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι) και κρεμώδες ριζότο με μανιτάρια. Όμως, αυτό που δεν θα περίμενε κανείς ίσως είναι ότι το μενού έχει και μια γερή δόση… χιούμορ, προσφέροντας αναβαθμισμένες εκδοχές από hot dog, burger και για επιδόρπιο… piña colada! Υπάρχουν επίσης αρκετά πιάτα εμπνευσμένα από τα ταξίδια του Bottura, συμπεριλαμβανομένων περουβιανών tostadas και ασιατικού τύπου ψωμάκια γεμιστά με χοιρινό.

    Όσο για τις τιμές, τα κυρίως πιάτα κοστίζουν από 20 έως 30 ευρώ – στο κάτω-κάτω είναι Gucci.

    «Η υψηλή ραπτική και η υψηλή γαστρονομία είναι μια συνταγή με γεύση από… παράδεισο», λέει χαρακτηριστικά ο Bottura. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο CEO του οίκου Gucci Marco Bizzarri και ο Bottura είναι φίλοι από παιδιά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εσείς θα δίνατε 100.000 δολ. το μήνα για αυτό το διαμέρισμα;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για τη μητρική του οίκου Gucci τα Puma δεν είναι του… επιπέδου της



    ΣΧΟΛΙΑ