• Big Story

    Γιώργος Προκοπίου: Η απίστευτη εξομολόγηση. Πως για κάθε 1 εκατ. μου ζήτησαν φόρο 880.000 ευρώ 

    Προκοπίου ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynacom Tankers Management


    Ο κ.  Γιώργος Προκοπίου, είναι ένας εφοπλιστής διεθνούς εμβέλειας. Έχει ένα μεγάλο στόλο πλοίων και φημολογείται ότι κατέχει 2,500 ακίνητα σε Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες.  Το mononews.gr έχει αναφερθεί πολλές φορές στον κ. Προκοπίου. Πρόκειται για έναν χαρισματικό εφοπλιστή που χαίρει της εκτίμησης της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας. Προ ημερών ο εφοπλιστής που φημίζεται για το χιούμορ του συμμετείχε σε εκδήλωση του ekyklos με θέμα τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια. Ο κ. Προκοπίου κατέθεσε τη δική του πικρή εμπειρία για τις επενδύσεις που έκανε στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι προ ετών ο κ. Προκοπιου είχε ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ  καθώς είχε πραγματοποιήσει σημαντικές αγορές ακινήτων στην Ελλάδα. Ήταν μια υπόθεση που προξένησε εντύπωση καθώς τα χρήματα των αγορών προήλθαν από το εξωτερικό

    Η παρέμβαση

    Για ποιο λόγο όμως ο εφοπλιστής εμφανίζεται προβληματισμένος για την αντιμετώπιση του κράτους απέναντι στους επενδυτές;

    Όπως εξήγησε κατά την παρέμβασή του στην εκδήλωση του ekyklos, η οικογένειά του και ο ίδιος έφερε στην Ελλάδα 250 εκ. ευρώ, χρήματα που επενδύθηκαν σε ακίνητα. “Δεν τα πήγαμε στο Μονακό, τα φέραμε στην Ελλάδα. Είναι αγορές που έγιναν με χρήματα που βγήκαν στο εξωτερικό. Ευτυχώς δεν τα φέραμε όλα εδώ. Γιατί το ευτυχώς; Υφιστάμεθα εξοντωτική μεταχείριση. Γιατί για κάθε εκατομμύριο, τα συνεργεία ελέγχου μας ζήτησαν 880 χιλιάδες ευρώ φόρο”.

    Όταν μάλιστα απευθύνθηκε στις αρχές, λέγοντας ότι ο νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι οι ίδιοι ερμηνεύουν το νόμο κατ´ αυτόν τον τρόπο.

    Μάλιστα εκείνη την εποχή των ελέγχων που έγιναν το 2013 το ΣΔΟΕ έχει πραγματοποιήσει έφοδο στο γραφείο του κ. Προκοπίου και κατάσχεσε τους σκληρούς δίσκους του κομπιούτερ του. Το θέμα των έλεγχων και της εφόδου του ΣΔΟΕ είχε αποκαλύψει τότε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα και ο δημοσιογράφος Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Επικεφαλής του ΣΔΟΕ ήταν τότε ο Γιάννης Καπελέρης.

    “Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι για να μπορέσει να βρει το δίκιο του μέσω δικαιοσύνης η διαδικασία προβλέπει την κατάθεση του 50% των 250 εκατομμυρίων, ειδάλλως δεν μπορεί να εμφανιστεί σε δικαστήριο.  Και εγώ πρέπει να εξηγήσω στον Κινέζο το Γερμανό τον Ελβετό τραπεζίτη ότι δεν είμαι απατεώνας και ότι δεν πρέπει να σταματήσει να με δανείζει με επιτόκιο κάτω από 2% που με δανείζει διότι αλλιώς θα κλείσει η επιχείρησίς μου”.  εξηγεί ο κ. Προκοπίου.

    Η ειδοποιός διαφορά

    Η παρέμβαση του κ. Προκοπίου, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους ξεκίνησε με τον εφοπλιστή να συστήνεται στο κοινό: Λέγομαι Γιώργος Προκοπίου, έχω σπουδάσει στο πανεπιστήμιο και ο Θεός με βοήθησε με πολλά ρίσκα και προσπάθεια, να έχουμε ίσως το μεγαλύτερο στόλο στην Ελλάδα.  

    Συνεχίζοντας στάθηκε στο γεγονός ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα από τους ανθρώπους της ναυτιλίας αιμοδοτούν την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα με νέα κεφάλαια. “Οι άνθρωποι της θάλασσας βγάζουμε χρήματα στο εξωτερικό και επειδή αγαπούμε την πατρίδα μας  επιλέγουμε να τα επενδύουμε στην Ελλάδα. Συνήθως συμβαίνει το αντίστροφο: άνθρωποι που εργάζονται και βγάζουν χρήματα στην Ελλάδα, βγάζουν στο εξωτερικό τις νόμιμες και φορολογημένες οικονομίες τους.

    Και βέβαια όπως τόνισε και στο ekyklos ο κ. Προκοπίου εάν δεν έρθουν οι Έλληνες να επενδύσουν πρώτα στην Ελλάδα, να μην περιμένει κανείς να έρθουν ξένες επενδύσεις. Ξένοι με εκατομμύρια και κορόιδα, δεν υπάρχουν …



    ΣΧΟΛΙΑ