• ΑΓΟΡΕΣ

    Σώθηκαν αλλά δεν… εντυπωσιάστηκαν οι ευρωαγορές


    Με μικτή εικόνα άνοιξαν οι ευρωαγορές ύστερα από το χθεσινό ράλι της Wall Street, που ανέτρεψε και με το παραπάνω όλες τις ζημιές της Δευτέρας, με όλους τους αμερικανικούς δείκτες να καταγράφουν κέρδη άνω του 4% για πρώτη φορά από το 2011.  Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,40% στο άνοιγμά του, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 βρισκόταν στο +0,64% λίγα λεπτά μετά τις 11:00. Αντιθέτως, με απώλειες κινείται ο DAX (10.551,35 -0,77%) και ο ΜΙΒ στο Μιλάνο (18.232,50 -0,90%).

    Με τις ευρωαγορές κλειστές από την Παρασκευή, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το  χθεσινό χριστουγεννιάτικο θαύμα της Wall Street απέτρεψε το αιματοκύλισμα που θα σημειωνόταν υπό κανονικές συνθήκες σήμερα, σε συνέχεια της Παραμονής των Χριστογέννων. Υπενθυμίζεται ότι ο STOXX 600 εξακολουθεί να βρίσκεται σε διόρθωση και ότι ο DAX βαδίζει σε έδαφος bear market, όντας περίπου 22% κατω από το πιο πρόσφατο υψηλό του.

    Μικτή ήταν και η σημερινή εικόνα στην Ασία, με τον Nikkei να κλείνει στο +3,88%, αλλά χωρίς να διαγράφει τις ζημιές που κατέγραψε την ημέρα των Χριστουγέννων (-5,01%). Με ζημιά έκλεισαν οι αγορές στην Κίνα, με τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου της χώρας Sinopec,  να χάνει -6,75%, ύστερα από την είδηση της απομάκρυνσης δύο υψηλόβαθμων στελεχών της επενδυτικής θυγατρικής της, μετά από εκτεταμένες απώλειες που παρουσίασε στις εργασίες της κατά το δεύτερο μισό του έτους.



    ΣΧΟΛΙΑ