• ΑΓΟΡΕΣ

    Κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στο -3% οι τράπεζες

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Αν και στο κλείσιμο ο Γενικός Δείκτης τιμών ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στο χαμηλό ημέρας, στις 631,88 μονάδες, η όλη συνεδρίαση σήμερα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις.

    Παρατηρώντας το σχεδιάγραμμα του Γενικού Δείκτη τιμών, παρατηρεί κανείς ότι μόνο μερικές εντολές, οι οποίες είχαν κάποιο όγκο, προκαλούσαν μερικές διακυμάνσεις στον Γενικό Δείκτη, λόγω ρηχότητας της αγοράς. Καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης τιμών είχε διακύμανση μόνο 7,25 μονάδων.

    Στην αγορά ομολόγων η εικόνα ήταν πιο ξεκάθαρη από το πρωί, καθώς η απόδοση στο 10ετές αποτίμησε διαφορετικά τις χθεσινές εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ και το spread διευρύνθηκε κοντά στις 400 μονάδες βάσης.

    Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, η τιμή της ΔΕΗ διαφυλάχτηκε στο τέλος της συνεδρίασης, κλείνοντας 1,59% υψηλότερα και στα 1,217 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε μέχρι και  στο -2,34%.

    Με κέρδη άνω του 1% έκλεισαν οι μετοχές των Lamda Development, Σαράντης, Tέρνα Ενεργειακή, Coca Cola και ΕΧΑΕ.

    Οι μετοχές των τραπεζών δέχτηκαν για άλλη μία φορά πλήγμα, οδηγώντας τον κλαδικό δείκτη 3,18% χαμηλότερα. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε η μετοχή της Eurobank (-4,12%) και την ακολούθησαν οι ΕΤΕ (-3,75%), Alpha Bank (-3,05%) και Τρ. Πειραιώς (-0,17%).

    Σε αρνητικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές και για την Βιοχάλκο (-3,97%), τον ΟΤΕ (-2,34%), Grivalia (-2,24%), Motor Oil (-2%) και Φουρλής (-1,16%).

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ΜΙΓ (+4,11%), Ιntralot (+1,71%) και Τρ. Αττικής (+8,26%).

    Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 30.19 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2.02 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

    Οι μικρές διακυμάνσεις στην υποκείμενη αγορά δεν έδωσαν χώρο στους εμπλεκόμενους στην αγορά παραγώγων για μεγάλες κινήσεις, με τους όγκους στα προθεσμιακά συμβόλαια να υποχωρούν. Στο ΣΜΕ της ΕΤΕ πραγματοποιήθηκαν 10.028 συμβόλαια, όταν ο μέσος όγκος συμβολαίων, από την προηγούμενη τριμηνιαία λήξη, διαμορφώνεται στα 34.296 συμβόλαια.

     



    ΣΧΟΛΙΑ