ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥ

Εφοπλίστρια

Τον μεγαλύτερο στόλο ελληνικών συμφερόντων διαθέτει ο ναυτιλιακός όμιλος Navios Maritime Holdings της Αγγελικής Φράγκου. Η επικεφαλής του ομίλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Naftiliaki, διαχειρίζεται έναν στόλο από 200 πλοία.

Σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από την κρίση που επέφερε η πανδημία, η ίδια η «θαλασσοκράτειρα» δηλώνει ότι: «Οι περισσότεροι κλάδοι επλήγησαν, όχι όμως η ναυτιλία. Και αυτό γιατί τα προϊόντα έπρεπε να φθάσουν στους καταναλωτές. Γεγονός που συνέβη μέσω της ναυτιλίας που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της παγκόσμιας οικονομίας σε αυτήν τη συγκυρία. Αυτή είναι η νέα οικονομία της πανδημίας».

Στον επιχειρηματικό στίβο, η Αγγελική Φράγκου σχεδιάζει να βάλει ακόμα μια εταιρεία του ομίλου Navios στις χρηματιστηριακές αγορές. Πρόκειται για την Navios South American Logistics που κατέθεσε φάκελο στις αρχές της Βραζιλίας για την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο της χώρας.

Η Navios South American Logistics ιδρύθηκε το 2007 και είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες logistics που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Hidrovia της Νοτίου Αμερικής. Σύμφωνα με το ενημερωτικό της δελτίο, η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες στους πελάτες της μέσω των τριών λιμενικών εγκαταστάσεων αποθήκευσης και μεταφοράς που διαθέτει. Μία για γεωργικές και δασικές εξαγωγές στην Ουρουγουάη, μία για εξαγωγές σχετικές με ορυκτά επίσης στην Ουρουγουάη και μία για πετρελαϊκά προϊόντα, στην Παραγουάη.

Παρέχει μεταφορά ξηρού φορτίου (δημητριακά, σόγια, σιτάρι, ασβεστόλιθο κλπ.), υγρού φορτίου (υδρογονάνθρακες όπως αργό πετρέλαιο, πετρέλαιο εσωτερικής καύσης, μαζούτ κ.α.) καθώς και υγροποιημένου φορτίου (υγροποιημένο αέριο πετρελαίου ή LPG).

Στο καθαρά ναυτιλιακό μέτωπο η Αγγελική Φράγκου ανανεώνει τον στόλο του ομίλου της αφού πούλησε πέρυσι τρία από τα παλιότερα bulk carrier.

 Ο όμιλός της σημειώνει αρκετή κινητικότητα στις αγοραπωλησίες πλοίων, εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η ναυτιλιακή αγορά, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου του.

Τον Μάρτιο του 2020 απέκτησε το capesize Navios Corali χωρητικότητας 181.249 dwt, κατασκευής 2015, στην τιμή των 36,6 εκατ. δολαρίων, τα οποία πλήρωσε μετρητά. Η εξαγορά χρηματοδοτήθηκε μέσω συμφωνίας sale and leaseback.

Ο στόλος της Navios Holdings ενισχύθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους και με δύο νεότευκτα panamax. Ειδικότερα, η εταιρεία παρέλαβε, τον Μάρτιο 2020, το χωρητικότητας 81,789 dwt Navios Galaxy II και τον Μάιο το χωρητικότητας 82.037 dwt Navios Magellan II, κατασκευής 2020.

H Αγγελική Φράγκου είναι ιδιαίτερα ενεργή και όσον αφορά το κοινωνικό της έργο. Η Ελληνίδα πλοιοκτήτρια προσέφερε (μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την βιομηχανία ΙΟΝ) το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη 14 νέων κλινών που παραδόθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια: «Θέλω να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους αυτού του Νοσοκομείου, γιατί κάνουν ένα τεράστιο έργο. Από την πλευρά μας είναι μία πολύ μικρή προσφορά στο να διευκολύνουμε τη δουλειά τους. Τους ευχαριστούμε για ό,τι κάνουν για να μας προστατεύουν».

 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα