ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αν δεν υπήρχε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον εφεύρει: όχι μόνο για την αστείρευτη πολυπραγμοσύνη του, αλλά και επειδή λογίζεται ως το δεξιό αντίβαρο σε ένα σύστημα εξουσίας που γέρνει προς το κέντρο.

Αλλά δεν είναι βέβαια οι κομματικοί λόγοι το καθοριστικό στοιχείο για την ισχυρή παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε με παροιμιώδη έφεση ακριβώς αυτά που λέει ο τίτλος του υπουργείο στο οποίο προΐσταται. Μαχόμενος επί καθημερινής επί καθημερινής βάσεως, μέσα στις δύσκολες συγκυρίες της πανδημίας, προκειμένου η χώρα να μη χάσει το τρένο της επιζητούμενης ανάταξης.

Στην κυριολεξία δεν υπήρξε ζήτημα που προέκυψε στην αγορά και να μην είχε την προσωπική παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη. Είτε με την επιτόπια παρουσία του όποτε χρειάστηκε είτε με τις ειδικές συσκέψεις και το συντονισμό του με άλλα συναρμόδια υπουργεία. Τον απασχόλησαν από την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στην αγορά, μέχρι η επιτάχυνση στις χορηγήσεις τραπεζών δανείων και το σχέδιο της διπλής ανάπλασης για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και τη δημιουργία της νέας έδρας του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Εξίσου πολύπλευρη όμως ήταν και η μάχη του για την προσέλκυση επενδύσεων, που αποτελούν το συστατικό στοιχείο για τον αναπτυξιακό βηματισμό της χώρας. Προς την κατεύθυνση αυτή, έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για το δρομολογούμενο, εμβληματικό έργο της αξιοποίησης του Ελληνικού. Έγιναν επίσης πολλές επαφές με δυνητικά ενδιαφερόμενους για επενδύσεις στη χώρα, για τις οποίες πιστεύεται ότι θα υπάρξουν ουσιαστικά δείγματα γραφής στο εγγύς μέλλον.

Η προ μηνών επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα σηματοδότησε την υπογραφή της νέας τεχνολογικής συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής και της αμερικανικής πλευράς, σαράντα χρόνια μετά την πρώτη. Πρόκειται για μία συμφωνία «σταθμό», που ανοίγει τον δρόμο για νέες αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα μας και φέρει την υπογραφή του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο ίδιος, με τον χειμαρρώδη λόγο του και τη συνεχή του παρουσία στον «αφρό» της δημοσιότητας, κινητοποιεί το… θυμικό φίλων και αντιπάλων. Με την επιδραστικότητα να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Πολλοί θεωρούν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ίσως ο μόνος που μπορεί να σταθεί απέναντι στον οποιονδήποτε «θύλακα» αντιδράσεων: μιλάει τη γλώσσα της αγοράς και όλοι ξέρουν πια πώς αν περνάει κάτι από το χέρι του και μπορεί να γίνει, θα γίνει…

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα