Leaders

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΛΑΝΤΩΝΗΣ

Όταν ξεκίνησε το project μείωσης των «κόκκινων» δανείων της Eurobank, ο Θοδωρής Καλαντώνης ουσιαστικά σηματοδότησε τη δημιουργία μιας νέας αγοράς στην Ελλάδα: της αγοράς διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και πιστώσεων.

Άριστος γνώστης της κατάστασης και έμπειρο στέλεχος στην ελληνική αγορά, ανέλαβε τα ηνία της doValue Greece. Θυγατρικής του ομώνυμου ιταλικού group και από τους μεγαλύτερους «παίκτες» πανευρωπαϊκά.

Όντας στη θέση Προέδρου με εκτελεστικές αρμοδιότητες, ο Θοδωρής Καλαντώνης κατάφερε μέσα στο 2021 να καθιερώσει την doValue, ως leader στην Ελλάδα.

Η ηγετική αυτή θέση πιστοποιείται όχι μόνο από το μέγεθος του χαρτοφυλακίου που φθάνει -μαζί με το νεοαποκτηθέν Frontier της Εθνικής Τράπεζας- στα 32 δισ. ευρώ, αλλά και από την επίτευξη ενός πραγματικού άθλου στον πολύπαθο χώρο των «κόκκινων δανείων». Καθώς ο Θοδωρής Καλαντώνης κατέγραψε στο ενεργητικό του την πρώτη αλλαγή χρώματος δανείων του χαρτοφυλακίου, από «κόκκινα» σε πράσινα.

Με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην παλιά του τράπεζα, την Eurobank, ένα καθαρό χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 600 εκατ. ευρώ. Δάνεια που περιήλθαν στην do Value ως «κόκκινα» και επεστράφησαν ως εξυπηρετούμενα και καθαρά. Στέλνοντας έτσι το ξεκάθαρο μήνυμα, πως ουσιαστική ενεργητική διαχείριση κόκκινων δανείων, είναι και η επιστροφή στην περιβόητη κανονικότητα. Η δυνατότητα δηλαδή επανένταξης στο τραπεζικό σύστημα προσώπων ή επιχειρήσεων που το «κοκκίνισμα» των δανείων τους, τους είχε αποκλείσει την πρόσβαση.

Η απόκτηση του Frontier, η συναλλαγή του μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων της Εθνικής Τράπεζας –για το οποίο κονταροχτυπήθηκαν όλοι οι μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς- η απόκτηση του Mexico της νέας τιτλοποίησης της Eurobank και το πρώτο πράσινο, εκ της διαχείρισης, χαρτοφυλάκιο, κατοχύρωσαν την ηγετική θέση της doValue και τον αποτελεσματικό ρόλο του Θοδωρή Καλαντώνη. Ο οποίος και αναδεικνύεται, ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς στον συγκεκριμένο τομέα δραστηριοτήτων.

Η επιδραστικότητα, ωστόσο, δε μετριέται μόνο με νούμερα και τα επιτεύγματα στο επιχειρηματικό πεδίο. Μετριέται και με την επιρροή και την ισχυρή μεταδοτικότητα των εκπεμπόμενων μηνυμάτων.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Προέδρου της doValue, είναι και ο τρόπος με τον οποίο πέτυχε την αρμονική διαχείρηση του προσωπικού που τον ακολούθησε στο καινούργιο εγχείρημα.

Τηρώντας στο ακέραιο τις υποσχέσεις του απέναντί τους στο ανταποδοτικό πεδίο των αμοιβών, αλλά και εμπεδώνοντας την αίσθηση ασφάλειας στην εργασία και κυρίως στις προοπτικές για το μέλλον.

Αλώστε ο ίδιος ο Θοδωρής Καλαντώνης , αναγνωρίζει τη συμβολή των ανθρώπων του, τους εμπνέει και τους ωθεί για τα παραπάνω, για το καλύτερο, για το μεγαλύτερο. Και είναι η συλλογική προσπάθεια που βάζει ισχυρή στο τραπέζι την υποψηφιότητα της doValue στη μάχη διεκδίκησης του νέου μεγάλου project «Αριάδνη».

Πέραν της αδιαμφισβήτητης ηγετικής παρουσίας στην Ελλάδα κι επειδή «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει», ο Θοδωρής Καλαντώνης αφήνει το στίγμα του και στην Κύπρο όπου η doValue διαχειρίζεται το 1/3 της κυπριακής αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων. Στο ερώτημα αν είναι τυχαίο πως τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο η εταιρεία ελέγχει, ένα μεγάλο κομμάτι της κάθε αγοράς, ο Θόδωρος Καλαντώνης απαντά πως υπάρχει χώρος για όλους, όμως «εμείς επιδιώκουμε να είμαστε στους πρώτους και καλύτερους».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα