Leaders

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ο Σταύρος και ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι γιοι του δικηγόρου, πανεπιστημιακού καθηγητή και συγγραφέα Απόστολου Γεωργιάδη, ο οποίος θεωρείται φάρος της νομικής επιστήμης. Στα παιδιά του «κληροδότησε» τη νομική αρτιότητα, το υψηλό επιστημονικό ήθος, την εγκυρότητα και την ευγένεια.

Τα τελευταία χρόνια τα δύο αδέλφια ηγούνται του γραφείου που παρέλαβαν από τον πατέρα τους, ανεβάζοντάς το ψηλά στη λίστα με τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία σε υποθέσεις Αστικού και Εμπορικού Δικαίου.

Τα ονόματά τους βρίσκονται σε δεκάδες υποθέσεις που απασχολούν ευρέως τον οικονομικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Ο Σταύρος Γεωργιάδης έχει παρουσία σε εμβληματικά έργα υποδομής της χώρας που υλοποιούνται αυτόν τον καιρό. Υποστηρίζει νομικά είτε το Δημόσιο, όπως στην περίπτωση της διπλής ανάπλασης για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, είτε τον παραχωρησιούχο, όπως στην περίπτωση του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου του Ηρακλείου, στο Καστέλι της Κρήτης.

Είναι νομικός παραστάτης της εταιρείας ‘’Ελληνικό ΑΕ’’, από το αρχικό στάδιο -πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών της από το Δημόσιο στην Lamda Development του Ομίλου Λάτση-προκειμένου να παραδοθεί η έκταση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, ελεύθερη από την κατοχή τρίτων, που ήταν προαπαιτούμενο της μεταβίβασης. Μέχρι σήμερα υπάρχουν εκκρεμή θέματα, όπως η απομάκρυνση των επτά αεροσκαφών της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Σημαντική είναι η παρουσία του Σταύρου Γεωργιάδη και σε αστικές δίκες, οι οποίες απασχόλησαν έντονα τη δημοσιότητα το 2021.

Είναι ο δικηγόρος του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα στη σφοδρή δικαστική αντιδικία του με την πρώην σύζυγο του Σοφία Γιαννικοπούλου. Μεταξύ των εκκρεμών υποθέσεων τους είναι η διεκδίκηση περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων από την πρώην σύζυγο, ως μερίδιο από την περιουσία που αποκτήθηκε κατά τον έγγαμο βίο.

Ο Σταύρος Γεωργιάδης έχει αναλάβει και τη δικαστική σύγκρουση του Πάνου Γερμανού με τον πρώην στενό συνεργάτη του και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Olympia Group, Κωνσταντίνο Καραφωτάκη.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Γεωργιάδης διδάσκει, ως αναπληρωτής καθηγητής, Αστικό Δίκαιο στο ίδιο Πανεπιστήμιο που δίδαξε και ο πατέρας του: στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπήρξε μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που αναμόρφωσε το Οικογενειακό Δίκαιο και εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το φθινόπωρο του 2021, τον πολυσυζητημένο θεσμό της συνεπιμέλειας.

Τα πιο «βαριά» ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου έχουν αναθέσει σε εκείνον τις υποθέσεις τους.

Ήταν ο δικηγόρος του αείμνηστου βιομηχάνου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στην πολυετή σκληρή διαμάχη με τους δυο γιους του, Παναγιώτη και Γιώργο. Είναι ο δικηγόρος της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου στην αντιδικία με τον αδελφό της. Είναι ο δικηγόρος του ιδρυτή της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσου, και της συζύγου του, Καίτης, στις αστικές υποθέσεις τους. Χειρίζεται τις υποθέσεις του ξενοδοχειακού ομίλου Μαντωνανάκη. Παρίσταται στα αστικά ακροατήρια που καλούνται να «τερματίσουν» τον εμφύλιο στην οικογένεια Δασκαλαντωνάκη της Grecotel.

Είναι ο δικηγόρος της τελευταίας συντρόφου του αείμνηστου επιχειρηματία Κώστα Μήτση. Η χήρα και τα παιδιά του προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη μετά το άνοιγμα της διαθήκης του εκλιπόντος και την αποκάλυψη ότι συμπεριέλαβε στους κληρονόμους του και την επί σειρά ετών σύντροφο του.

Κι όλα από δύο αδέλφια και ένα δικηγορικό γραφείο-ορισμό της επιδραστικότητας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα