Pioneers

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗΣ

Ο κεντρικός στόχος που έχει θέσει ο Πρόεδρος και CEO της «Παπαστράτος», Χρήστος Χαρπαντίδης, είναι ξεκάθαρος. Ένας κόσμος απαλλαγμένος από τον καπνό του τσιγάρου, με την Ελλάδα να είναι μια από τις πρώτες χώρες που θα γυρίσουν την πλάτη στο κάπνισμα.

Ο έμπειρος μάνατζερ ήταν άλλωστε ήταν εκείνος που ηγήθηκε της προ τετραετίας εμβληματικής επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ. Η οποία κατευθύνθηκε στις νέες εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο. Όπου και δημιουργήθηκε το υπερσύγχρονο εργοστάσιο, ένα από τα μόλις τρία στον κόσμο, με τη μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το νέο καινοτόμο προϊόν χωρίς καύση της Philip Morris

Ο ίδιος, είχε αναλάβει να πείσει την ηγεσία της Philip Morris International, πως αξίζει να επιλέξουν την Ελλάδα για αυτήν την επένδυση. Και τα κατάφερε, δουλεύοντας με μεθοδικότητα και πίστη στον στόχο του. Αρχικά εν μέσω της κρίσης στη χώρα, αλλά και τώρα, στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Οδηγώντας έτσι στον μετασχηματισμό της ιστορικής ελληνικής καπνοβιομηχανίας, σε μια πρωτοπόρο εταιρεία τεχνολογίας.

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης, δίνοντας το στίγμα για την πορεία της εταιρείας, έχει επισημάνει: «Για να μπορέσει κάποιος να εξελιχθεί πρέπει να βλέπει στο μέλλον. Και αυτό συνεχίζουμε και κάνουμε. Αυτό έκανε η οικογένεια Παπαστράτου, που είχε πάντα μια δεδομένη εξωστρέφεια, δοκίμαζε πράγματα και έπαιρνε ρίσκα. Αυτό κάνουμε και εμείς. Προσπαθήσαμε να δούμε που θα είναι το μέλλον, διεκδικήσαμε στο να βρούμε τον τρόπο να συμμετέχουμε σε αυτό και το καταφέραμε».

Το 2021 συμπληρώθηκαν 90 χρόνια από τα εγκαίνια του πρώτου εργοστασίου της Παπαστράτος στον Πειραιά. Και ο Χρήστος Χαρπαντίδης, σηματοδοτώντας τον νέο κύκλο που ανοίγεται στην ιστορία της εταιρείας (με σύνθημα το «Ξαναγεννιόμαστε») ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο, ακόμη μία μεγάλη επένδυση. Ύψους 125 εκατ. ευρώ αυτή τη φορά – έως το τέλος του 2022- για την αύξηση της δυναμικότητας του εργοστασίου. Με δύο νέες γραμμές παραγωγής για τις ράβδους καπνού HEETS για το IQOS και μια γραμμή παραγωγής φίλτρων. Μια επένδυση από την οποία δημιουργούνται 115 νέες θέσεις εργασίας.

Η Παπαστράτος μέσα στο 2021 προχώρησε παράλληλα σε στρατηγική συνεργασία με τη NOBACCO, η οποία μέσω του δικτύου καταστημάτων της θα διαθέτει τα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου της PMI.

Μέχρι το 2023 η εταιρεία έχει δεσμευτεί το 75% των εσόδων της να προέρχεται από καινοτόμα προϊόντα εναλλακτικά του τσιγάρου. Στοχεύοντας παράλληλα έως το 2025 στη μείωση του αριθμού των καπνιστών στην Ελλάδα κατά 1,5 εκατομμύριο.

Όπως φαίνεται, ο πήχης που έχει θέσει ο εξ αντικειμένου επιδραστικός Χρήστος Χαρπαντίδης για τα επόμενα χρόνια της Παπαστράτος παραμένει ψηλά. Αλλά οι ορθολογικές κινήσεις και οι στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές του δοκιμασμένου μάνατζερ θα φέρουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα