Pioneers

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΚΟΣ

Μια ακόμη ψήφος εμπιστοσύνης στην αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, όπως και στη δυνατότητα ψηφιακού μετασχηματισμού της, είναι η μεγάλη επένδυση της Lamda Hellix στον τομέα των data centers.

Ο Απόστολος Κάκκος, επικεφαλής της Lamda Hellix που βρίσκεται στην «ομπρέλα» της εταιρείας κολοσσού στον χώρο των Data Centers, Digital Realty, είδε και αξιοποίησε το θετικό momentum. Με τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε έναν από τους πλέον ανερχόμενους και ισχυρούς περιφερειακούς «παίκτες» στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και σε πύλη εισόδου στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Όπως έλεγε ο Απόστολος Κάκκος μιλώντας στο mononews.gr, αυτό με τη σειρά του θα προσελκύσει σημαντικές διεθνείς εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Από τους χώρους του cloud, των Big Data, του AI, των αυτοκινούμενων οχημάτων, των διαστημικών επικοινωνιών, των διεθνών επίγειων και υποθαλάσσιων επικοινωνιών και άλλων.

Εξάλλου και η απόφαση της εισηγημένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Digital Realty να επενδύσει στην Lamda Hellix δεν ήταν τυχαία. Το ισχυρό management, η συσσωρευμένη τεχνογνωσία, σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν κεντρική επιλογή της κυβέρνησης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφασή της.

Αυτό πιστοποιήθηκε από την παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς επίσης και δύο υπουργών, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κυριάκου Πιερρακάκη, στα εγκαίνια του νέου data center (Athens 3) στο Κορωπί. Όπου και τον έθεσαν τον θεμέλιο λίθο της νέας επένδυσης.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ που θα φέρει το τρίτο data center της εταιρείας στην Ελλάδα. Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης τοποθετείται μέσα στο 2022, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την αδειοδότηση και τέταρτου data center (Athens 4) στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με μελέτη της διεθνούς ερευνητικής εταιρείας IDG, η προστιθέμενη αξία που δημιουργείται από κάθε 1 ευρώ επενδύσεων σε multitenant data centers, ξεπερνά τα 8 ευρώ. Κατά συνέπεια, η προστιθέμενη αξία από τις νέες επενδύσεις μόνο στο Athens 3 και Athens 4, θα ξεπεράσουν σημαντικά το 1 δις ευρώ.

Ο Απόστολος Κάκκος είναι σίγουρα ένας από τους πρωτοπόρους, που είδαν την αξία των επενδύσεων σε data centers από πολύ νωρίς. Ίδρυσε την Lamda Hellix πριν από 18 χρόνια, όταν τέτοιου είδους δραστηριότητες ήταν ακόμη στα σπάργανα.

Τον Νοέμβριο του 2020 η Lamda Hellix εξαγοράστηκε από την Digital Realty, κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών carrier και cloud-neutral colocation data centres παγκοσμίως.

Μετά την εξαγορά ο Απόστολος Κάκκος παρέμεινε στο τιμόνι της Lamda Hellix ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος βάζοντας στόχο «την επέκταση και ανάπτυξη σε έξι ηπείρους, 23 χώρες και 48 πόλεις σε όλο τον κόσμο αλλά και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες στην περιοχή μας, συμβάλλοντας στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό και ανάπτυξη της Ελλάδας» όπως είπε ο ίδιος.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα