Pioneers

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ

Ο Στέφανος Χανδακάς είναι ο άνθρωπος που έχει βάλει στόχο ζωής να ανεβάσει τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων στη χώρα μας. Πρόεδρος και ιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού HOPEgenesis συνεχίζει να επισκέπτεται δυσπρόσιτα μέρη της χώρας μας με τους συνεργάτες του, προσφέροντας αφιλοκερδώς υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. Όπως κάνει ανελλιπώς τα τελευταία  έξι χρόνια.

Το 2021 έκανε ένα βήμα παραπέρα στη συνεργασία του με τη Eurolife FFH. Υιοθέτησαν συνολικά δέκα απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας για τα επόμενο διάστημα, μέχρι και το 2013. Περιοχές στις οποίες κατοικούν γυναίκες, οι οποίες θέλουν να γίνουν μητέρες, αλλά δεν έχουν εύκολη ή τακτική πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας, κέντρα υγείας και μαιευτήρια.

Παράλληλα με την υιοθεσία των περιοχών, η Eurolife FFH και η HOPEgenesis δεσμεύθηκαν για τη δημιουργία αντίστοιχου αριθμού παιδικών σταθμών στις ίδιες περιοχές, με στόχο τα παιδιά που θα γεννηθούν να έχουν τον δικό τους χώρο, όπου θα απασχολούνται δημιουργικά.

Έχοντας κάνει την αρχή από την Πάτμο, όπου ο αριθμός των γεννήσεων αυξήθηκε κατακόρυφα από την έναρξη του προγράμματος, η Eurolife FFH και η HOPEgenesis επεκτείνουν από φέτος τη δράση τους και στους Λειψούς, στο Καστελόριζο, στα Άγραφα, στην Ανάφη, στο Κουφονήσι, στη Νίσυρο, στην Τήλο, στη Χάλκη και στην Κάσο.

Με την πολύτιμη βοήθεια των χορηγών της η HOPEgenesis διοργανώνει συνεχώς ενημερωτικές εκδηλώσεις, webinars και διαδικτυακές ημερίδες, δίνοντας βήμα σε έγκριτους επιστήμονες, ώστε να λύσουν τις απορίες των πολιτών πάνω σε θέματα που άπτονται της εγκυμοσύνης, της COVID-19 και γενικά της κοινωφελούς δράσης της.

 Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ο οργανισμός THI Canada διοργάνωσε εικαστική δημοπρασία με τη συμμετοχή 10 καταξιωμένων Ελλήνων ζωγράφων, με σκοπό την ενίσχυση της δράσης της HOPEgenesis. Κάθε πίνακας καλύπτει το κόστος 2 εγκύων, μόνιμων κατοίκων σε απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας. Μάλιστα τα 23 επιμελημένα έργα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία σε συλλέκτες, φιλότεχνους και φιλέλληνες να συνεισφέρουν σε έναν φιλανθρωπικό σκοπό με άμεσο αντίκτυπο στις μελλοντικές γενιές Ελλήνων.

Ο Στέφανος Χανδακάς είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μητέρα του Ομίλου Υγεία, της Hellenic Healthcare Group. Ηγείται της Κλινικής ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, που ξεκινά να λειτουργεί στις 3 Ιανουαρίου, με πλήθος καταξιωμένων επιστημόνων. Πρόκειται για την τεχνολογικά αρτιότερη και νεότερη μονάδα εξωσωματικής στην Ευρώπη.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα