Icons

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», που έχει στην «ομπρέλα» της δέκα κοινωφελή σωματεία, συμπλήρωσε πέρσι μία εικοσαπενταετία ευαγούς δράσης. Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, σύζυγος του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου, βρίσκεται στο «τιμόνι» του φιλανθρωπικού φορέα που αναπτύσσει δράση πανελλαδικά. Παρότι οι στόχοι της Ένωσης εστιάζονται στις ανάγκες των παιδιών και των οικονομικά ανήμπορων οικογενειών, η ίδια απλώνει τις προστατευτικές της φτερούγες όπου χρειαστεί.

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, η Πρόεδρος της Ένωσης, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πήγε επί τόπου, θέλοντας να μεταδώσει σε όλους τους πυρόπληκτους το μήνυμα της συμπαράστασης. Συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη της επιτροπής αγώνα για την αναγέννηση της περιοχής, καθώς και εκπαιδευτικούς. Υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ένωση, όπως αυτή με την πλατφόρμα της οικονομικής ενίσχυσης και τον λογαριασμό εισφορών για τους πληγέντες.

«Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας», δήλωσε απερχόμενη η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, με τη γνωστή ταπεινοφροσύνη της.

Η ίδια, αν και η περσινή χρονιά δυσκόλεψε -λόγω των συνθηκών της πανδημίας- τη δράση των συλλογικών Οργανισμών, δεν αρκέστηκε στη φιλανθρωπία του σαλονιού. Αυτή τη διόλου αμελητέα έκφραση ανθρωπισμού. Εκείνη έβαλε πλώρη για την ακριτική Ελλάδα.

Έχοντας πλούσια εμπειρία από τη μαθητική κοινότητα στον Έβρο (που εδώ και δύο χρόνια έχει στηρίξει σε μεγάλη κλίμακα), στράφηκε στη Σαμοθράκη. Με την ευγενική υποστήριξη της bwin Greece, το «Μαζί για το Παιδί» δημιούργησε αθλητικά γήπεδα συνολικού εμβαδού 1200 τμ.

Στην εκπνοή του έτους, σε συνεργασία με τη Skroutz, δημιούργησε δύο αίθουσες ρομποτικής στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Σουφλί. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργούνται νέες συνθήκες εκπαίδευσης για 1.600 ακρίτες μαθητές σε βάθος της πενταετίας.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου με συνεχείς προσπάθειες καταφέρνει να συγκεντρώνει φιλανθρωπικούς πόρους, ανοίγοντας ολοένα και περισσότερο τη «βεντάλια» των κοινωφελών πρωτοβουλιών της Ένωσης. Η οποία και έχει στηρίξει πάμπολλα σχολεία στην Αττική και στην ευρύτερη ελληνική περιφέρεια, ενισχύοντάς τα με τη βασική σχολική ύλη.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία κρύβεται στην καθημερινότητα. Στην υλοποίηση μικρών ιδεών, που συσσωρευμένες συμβάλλουν στην καλύτερη (σωματική και ψυχική) υγεία, ευημερία, εκπαίδευση μη προνομιούχων παιδιών. Μειώνουν τις επιπτώσεις της φτώχιας και της ανισότητας. Αγκαλιάζουν την οικογένεια.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου βρίσκεται αταλάντευτα κοντά στα παιδιά της. Το απέδειξε και σε μία δύσκολη χρονιά, ακόμη και για τη φιλανθρωπία.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα