Leaders

ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανέλαβε το ιδιαίτερα απαιτητικό χαρτοφυλάκιο, στον κυβερνητικό ανασχηματισμό που έγινε στα τέλη του περσινού Αυγούστου. Έκτοτε, η δραστηριότητά της έρχεται να δικαιώσει απόλυτα την επιλογή της από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη: Συνεχείς επισκέψεις σε νοσοκομεία, συναντήσεις με φορείς, λειτουργικού χαρακτήρα παρεμβάσεις και πυκνές αναφορές για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Αλλά δεν κάνει μόνο αυτά. Έχει ως προτεραιότητα την κάλυψη αναγκών για περίθαλψη σε απομακρυσμένες γωνιές της Ελλάδας, μιας και ξέρει από πρώτο χέρι ότι η παροχή υπηρεσιών στους αρρώστους είναι μείζονος σημασίας.

Πνευμονολόγος η ίδια, εργάστηκε στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» επί σειρά ετών, και μάλιστα για ένα διάστημα χρημάτισε και στη θέση Διοικητού. Διατέλεσε, επίσης, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ενώ στις εθνικές εκλογές του 2019 ήταν στην έβδομη (και εν τέλει μη εκλόγιμη) θέση, του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

«Στους γιους μου», έχει πει σε δηλώσεις της, «άρεσε πάρα πολύ η πρόταση για το Επικρατείας, αν και εμένα με είχε φοβίσει, γιατί δεν είχα καμία σχέση με τα κόμματα. Όμως, θεώρησα ότι ήταν μια ευκαιρία για αλλαγή, που τη χρειάζεται το σύστημα. Όταν έγινε η πρόταση για την υπουργοποίησή μου, η στάση των παιδιών ήταν πολύ λιγότερο θετική. Με ρώτησαν πόσο χρόνο θα μου παίρνει…».

Με καταγωγή από το Ελληνοχώρι του Έβρου, η Μίνα Γκάγκα μάχεται για την παραμονή των γιατρών στην Ελλάδα και για την καλύτερη εκπαίδευσή τους. Την αγάπη της για λειτούργημα του γιατρού την «κληρονόμησε» από τον πατέρα της, επίσης πνευμονολόγο.

Η ίδια σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε διδακτορικό και στη συνέχεια μετεκπαίδευση στο Λονδίνο. Ασχολείται ενεργά με την έρευνα και μετρά πάνω από 13.500 αναφορές σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

Πρώην ασθενείς της μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την επιστημονική της αρτιότητα, αλλά και το ήθος που τη διακρίνει.

Φροντίζει να απαντάει πάντα στο τηλέφωνό της, όσο πιεσμένη κι αν είναι. Στις συνομιλίες και τις επαφές της είναι ευγενική, ειλικρινής και άμεση. Το πιο δυνατό της χαρακτηριστικό, είναι κάνει τους άλλους να νιώθουν οικεία μαζί της. Πρεσβεύει πως η καλή συνεργασία και η επικοινωνία είναι απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας. Επίσης, πιστεύει στην ομαδική δουλειά και στηρίζει τους συνεργάτες της.

Είναι υπέρμαχος των γρήγορων αποφάσεων, έχοντας τονίσει ότι: «Στην Ιατρική υπάρχει ευθύνη για τη ζωή, αλλά και για την ποιότητα της ζωής των ασθενών. Και είναι ανάγκη πολλές φορές για πολύ γρήγορες αποφάσεις. Στο Υπουργείο Υγείας οι αποφάσεις αφορούν την πραγματικότητα όλων των ασθενών και όλων των υγειονομικών. Και εδώ οι αποφάσεις δεν πρέπει να αργούν».

Κομψή, με ιδιαίτερη αδυναμία σε αξεσουάρ πολυτελείας, η Μίνα Γκάγκα έχει το δικό της προσωπικό στιλ και συνδυάζει φινέτσα, δυναμισμό και φιλοδοξία. Ένα ακαταμάχητο «κοκτέιλ» επιτυχίας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα