Leaders

ΧΛΟΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

«Βασίλισσα της φιλοξενίας» χαρακτηρίζεται η Χλόη Λασκαρίδη, που είναι συνάμα και η «κυρίαρχος» στην Πλατεία Συντάγματος. Καθώς τα τρία από τα έξι ξενοδοχεία που διοικεί -τα Μεγάλη Βρεταννία, King George, Athens Capital- βρίσκονται στην καρδιά της πρωτεύουσας. Ξενοδοχεία που δέχτηκαν κι αυτά τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στα οικονομικά τους μεγέθη. Δείχνουν όμως να βρίσκουν ξανά τον βηματισμό τους.

«Η Αθήνα πήγε το 2021 καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Και τα τρία ξενοδοχεία μας στο Σύνταγμα κινήθηκαν ικανοποιητικά» δηλώνει η Χλόη Λασκαρίδη. Εκφράζοντας παράλληλα τη συγκρατημένη αισιοδοξία της, ότι σε ορίζοντα διετίας, μπορεί να προσεγγιστούν εκ νέου οι επιδόσεις του (προ πανδημίας) 2019.

Ο ξενοδοχειακός Όμιλος Λάμψα, εκτός από τα τρία ξενοδοχεία στην Αθήνα, έχει ακόμα στην ιδιοκτησία το Sheraton στη Ρόδο, το Hyatt Regency Belgrade και το Mercure Excelsior στο Βελιγράδι.

Στο περσινό 9μηνο, ο κύκλος εργασιών έφτασε στα 36,3 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 179%. Σε σύγκριση όμως με το άκρως προβληματικό 9μηνο του 2020. Εκτιμάται, ότι παρά την άνοδο των μεγεθών που θα καταγραφεί στην ετήσια χρήση του 2021, τα έσοδα θα έχουν απόκλιση 25% σε σχέση με αυτά του 2019, όταν ο Όμιλος σημείωσε την κορύφωση του κύκλου εργασιών του.

Κόντρα, πάντως, στην πανδημία ο ξενοδοχειακός όμιλος ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη επένδυση στην πρωτεύουσα, με το Athens Capital Hotel – MGallery Collection να ξεκινά τη λειτουργία του τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Πιστεύουμε στην Αθήνα σαν προορισμό, το νέο ξενοδοχείο έχει ήδη γίνει τοπόσημο για την πόλη και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα πρώτα σχόλια των επισκεπτών του», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην τελετή των εγκαινίων η Χλόη Λασκαρίδη.

Το νέο ξενοδοχείο του Ομίλου που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της Accor, ξεκίνησε να λειτουργεί μέσα στο Μάιο, και φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή στον τουρισμό της Αθήνας. Μάλιστα το MGallery της Αθήνας -με 177 δωμάτια και σουίτες- είναι από τα το ακριβότερα της αλυσίδας Accor, καθώς η ΛΑΜΨΑ επένδυσε στη δημιουργία του 25 εκατ. ευρώ.

Η Χλόη Λασκαρίδη, κόρη του εφοπλιστή Θανάση Λασκαρίδη, είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Κορωνιά (γιο του πρώην διοικητικού ηγέτη της Vodafone) και από την Άνοιξη του 2021 ανέλαβε την εκτελεστική θέση Προέδρου της εισηγμένης στο χρηματιστήριο «Λάμψα» ξενοδοχειακής. Έχοντας πλάι της, στο νευραλγικό πόστο του Διευθύνοντος Συμβούλου, τον εξαιρετικά έμπειρο Τάσο Χωμενίδη.

Πριν από την ανάληψη των νέων καθηκόντων της, έλαβε χώρα η εσωτερικού (οικογενειακού) χαρακτήρα κατανομή μετοχικών ποσοστών στην ξενοδοχειακή εταιρεία, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία είναι στα επίπεδα των 420 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο Θανάσης Λασκαρίδης ελέγχει το 32,82%, ενώ ποσοστό 25,19% έχει μεταβιβαστεί στα πέντε παιδιά του. Εκ των οποίων η Χλόη είναι εκείνη που ελέγχει το μεγαλύτερο μερίδιο. Επιπρόσθετα, στο χαρτοφυλάκιο του Πάνου Λασκαρίδη, αδελφού του Θανάση, βρίσκεται μετοχικό ποσοστό της τάξεως του 15,88%. Δηλωτικά όλα αυτά του γεγονότος ότι η Χλόη Λασκαρίδη είναι η κινητήριος δύναμη του ξενοδοχειακού ομίλου, με δεσπόζουσα παρουσία στο πιο εμβληματικό σημείο της Αθήνας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα