Newcomers

ΜΕΛΙΝΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

Η Μελίνα Τραυλού κρατά στα χέρια της το διοικητικό τιμόνι, ως Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, των ναυτιλιακών εταιρειών Neptune Lines και Neptune Dry.

Με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, η μοναχοκόρη του αείμνηστου ιδρυτή της Neptune, Νικόλα Τραυλού, και της φημισμένης εικαστικού Μαρίτσας Τραυλού έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μέσα στο ανδροκρατούμενο περιβάλλον των εφοπλιστικών δραστηριοτήτων. Μένει πλέον να διαπιστωθεί αν θα είναι εκείνη που θα «σπάσει» κι άλλο ένα «άβατο»: αυτό της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, που τον προσεχή Φεβρουάριο συμπληρώνονται 105 χρόνια από την ίδρυσή της.

Στη μακρά ιστορική διαδρομή της Ένωσης, έχουν υπάρξει 16 διαφορετικοί Πρόεδροι. Όλοι τους άνδρες. Ήρθε άραγε η ώρα να γίνει η Μελίνα (Μελπομένη) η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει την κορυφαία διοικητική θέση στο συλλογικό όργανο της εκπροσώπησης των Ελλήνων Eφοπλιστών; Όπως όλα δείχνουν, προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι εξελίξεις. Με φόντο τις επικείμενες εκλογές του Φεβρουαρίου, από τις οποίες και θα προκύψει το νέο 30μελές Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης. Γεγονός που, εκ των πραγμάτων, σηματοδοτεί και την «αλλαγή φρουράς», καθώς ολοκληρώνεται και η μακρά θητεία του Θεόδωρου Βενιάμη στη νευραλγική θέση του Προέδρου.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι κινήσεις για τη διαδοχή αποκτούν ζωηρό και εύλογο ενδιαφέρον. Και τούτο γιατί προκύπτουν συζητήσεις και επαφές στους κόλπους των εφοπλιστών, που διαμορφώνουν ανάλογα και το όλο κλίμα.

Φυσικά, το καλύτερο και πιο ασφαλές «βαρόμετρο» για την αξιολόγηση των εξελίξεων, στην τρέχουσα ροή τους, είναι οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι. Και εκείνο που μεταδίδεται από την πλευρά τους είναι ότι η Μελίνα Τραυλού «παίζει» δυνατά για την Προεδρία στην Ένωση Eφοπλιστών.

Η χαμηλών τόνων, αλλά εξαιρετικά δραστήρια και αποτελεσματική «καπετάνισσα», με την ιδιαίτερα έντονη κοινωφελή δράση, είναι σήμερα γενική γραμματέας της Ένωσης και από πολλές πλευρές θεωρείται ως το ισχυρότερο «χαρτί» για να αναλάβει το διοικητικό τιμόνι. Μεταδίδοντας τη γενικότερη αίσθηση της ανανέωσης, αλλά και του ορθολογικού συγκερασμού των απόψεων, στον φορέα εκπροσώπησης των Ελλήνων εφοπλιστών. Παράλληλα με τον όποιο συμβολισμό μπορεί να έχει και το γεγονός ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ένωσης, στη θέση Προέδρου μπορεί να βρεθεί μια γυναίκα.

Η υποψηφιότητα της Μελίνας Τραυλού έχει αποκτήσει ήδη ευρύ κύκλο υποστηρικτικών. Σε αυτούς λέγεται ότι συγκαταλέγεται τόσο ο απερχόμενος Πρόεδρος, Θεόδωρος Βενιάμης, αλλά και αρκετά άλλοι ισχυροί εφοπλιστές και εφοπλίστριες από τα πιο «βαριά» ονόματα της Ακτής Μιαούλη.

Η Μελίνα Τραυλού βρίσκεται στο τιμόνι της Neptune Lines και διαχειρίζεται έναν στόλο από 17 Pure Car and Truck Carriers, πλοία που μπορούν να μεταφέρουν από 1.500 μέχρι 4.600 αυτοκίνητα το καθένα, ενώ ο στόλος της είναι ένας από τους νεότερους στην Ευρώπη, με μέσο όρο ηλικίας τα 8,5 έτη.

Την τελευταία πενταετία, πραγματοποίησε και ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο άνοιγμα στα Bulk Carriers, ιδρύοντας το 2017 τη Neptune Dry που διαθέτει έναν στόλο από πέντε βαπόρια.

Με πολυετή συμμετοχή στο Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η Μελίνα Τραυλού στήριξε από την πρώτη στιγμή την δημιουργία της ΣYN-ENΩΣIΣ, του «βραχίονα» κοινωνικής προσφοράς που έχει αναπτύξει η Ένωση.

Επίσης  είναι και από τα ιδρυτικά μέλη της Axion Hellas που προσφέρει υπηρεσίες στην κοινωνία, ειδικά στις ευάλωτες ομάδες που ζουν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές των ελληνικών νησιών και της ηπειρωτικής χώρας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα