Leaders

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΠΟΛΙΤΗΣ

Ο Νικόλας Παπαπολίτης είναι ο Διευθύνων Εταίρος (Managing Partner) της δικηγορικής εταιρείας Παπαπολίτης & Παπαπολίτης («Π&Π).

Έχει τόσο ο ίδιος, όσο και η Δικηγορική Εταιρεία που διευθύνει, ηγετικό ρόλο στην αγορά. Συμμετέχοντας στις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις, καθώς και στις εμβληματικές συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην ελληνική αγορά.

Από τα χέρια του πέρασαν η εξαγορά της Forthnet-Nova από την BC Partners, η συγχώνευση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών Vodafone-Wind ύψους 1 δισ. ευρώ, η στρατηγική συνεργασία Lamda Development με την ΤΕΜΕΣ για την ανάπτυξη κορυφαίου τουριστικού προορισμού στο Ελληνικό, η εξαγορά του Merchant Acquiring Business της Τράπεζας Πειραιώς από την Euronet και η εξαγορά του ομίλου της Famar από την York/Elements Capital Management.

Ο Νικόλας Παπαπολίτης και η Π&Π είναι πάντοτε παρόντες στα σημαντικά επιχειρησιακά δρώμενα στη χώρα. Λίαν προσφάτως, ενεργώντας για τους πιστωτές, έφεραν εις πέρας μία από τις πιο σύνθετες νομικές συναλλαγές των τελευταίων ετών, την εξυγίανση της Folli Follie.

Γνωστοί στην αγορά χρόνια τώρα ως το «go-to firm», όπως συνηθίζεται να λέγεται στην Ελλάδα για funds που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα, ο Νικόλας Παπαπολίτης και η Π&Π ενεργούν ως ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ ξένων επενδυτών και της ελληνικής αγοράς.

Πρωτοπορούν τα τελευταία χρόνια καθώς είναι η μόνη ελληνική δικηγορική εταιρεία με γραφείο στο Λονδίνο από το 2015, καθώς εκεί βρίσκονται η πληθώρα των funds που επενδύουν στην Ελλάδα.

Κομβικό ρόλο σε όλα αυτά διαδραματίζει το γεγονός ότι ο Νικόλας Παπαπολίτης ξεκίνησε την καριέρα του το 2006 ως δικηγόρος στη Νέα Υόρκη σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς αμερικανικές δικηγορικές εταιρείες την Skadden Arps οπού δούλεψε σε κάποιες από τις μεγαλύτερες χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο εξ αντικειμένου επιδραστικός Νικόλας Παπαπολίτης είναι επίσης Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων (AmCham Investment & Finance Committee) του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου το οποίο διαδραματίζει κομβικό ρόλο στις εμπορικές σχέσεις της Ελλάδος με την Αμερική.

Είναι ακόμη, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της FAMAR ΑΒΕ, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των φαρμάκων στην Ελλάδα.

Στο πρόσφατο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Invel Real Estate Partners LLP, του Ομίλου Intralot, της Prodea Investments ΑΕΑΑΠ και της ναυτιλιακής εταιρείας Nautilus Maritime.

Έχει βραβευθεί επί σειρά ετών από πολλούς διεθνείς οδηγούς (Legal 500, Chambers & Partners, IFLR1000) ως «Leading Individual in the Greek legal market».

Έχει επίσης ενεργό ενασχόληση με τα κοινά και την φιλανθρωπία, καθώς είναι Πρόεδρος του Corporate Ambassador Program και μέλος της οργανωτικής επιτροπής Νέων Ηγετών (THI New Leaders Steering Committee) του αμερικανικού μη-κερδοσκοπικού ιδρύματος The Hellenic Initiative (THI). Του οποίου επίτιμος Πρόεδρος είναι ο Bill Clinton.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα