Leaders

ΤΖΟΥΖΕΠΠΕ ΤΖΙΑΝΟ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Δούλευε στη σιωπή και άσε την επιτυχία σου να κάνει θόρυβο…

Με αυτόν τον τρόπο σκέψης πορεύεται στον επαγγελματικό στίβο για περισσότερα από 30 χρόνια ο Τζουζέππε Τζιάνο. Πρόεδρος και εκ των ιδρυτών της Εuroxx χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ. Στην οποία και έχει βάλει τη δική του «σφραγίδα» στην ολοένα και εντεινόμενη εμβέλειά της στην αγορά. Κυρίως στον τομέα των δραστηριοτήτων της επενδυτικής τραπεζικής. Όπου η Εuroxx πέτυχε να έχει στη διάρκεια του 2021, πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ευρύτατη γκάμα εταιρικών πράξεων. Τόσο στην εκτέλεση συμβουλευτικών εργασιών όσο και στην προσέλκυση διεθνών, θεσμικών κεφαλαίων.

Πλάι στον Τζουζέππε Τζιάνο και στη νευραλγική θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, βρίσκεται ο εξ ίσου έμπειρος Γιώργος Πολίτης. Έχοντας κι εκείνος τη δική του συμβολή στην ανάδειξη της δυναμικής της Euroxx.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών αποτελεί την μοναδική του είδους που είναι εισηγμένη (εδώ και 13 χρόνια) στην Ενναλακτική αγορά του αθηναϊκού ‘’ναού’’ του χρήματος. Βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου με βάση τα μερίδια στις συναλλαγές, ενώ εξαιρουμένων των θυγατρικών των τραπεζών, είναι η πρώτη σε μέγεθος ιδιωτική. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι το 2021 η Εuroxx μετείχε συμβουλευτικά σε δουλειές ύψους άνω των 6 δις ευρώ, τότε η επιδραστικότητά της στην αγορά είναι αυταπόδεικτη.

Ο Τζουζέππε Τζιάνο αποτελεί αναμφίβολα το πιο αναγνωρίσιμο σήμαντρο της εταιρείας. Έχει ηγηθεί σε σειρά σημαντικών συναλλαγών με τη συμμετοχή διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων, καθώς και πολλών επιχειρηματικών deals. Είναι επίσης και ένας από τους δημιουργούς της άκρως επιτυχημένης ελληνικής αγοράς των διαπραγματεύσιμων εταιρικών ομολόγων.

Σήμερα, μεταξύ άλλων, εκτελεί και χρέη Αντιπρόεδρου του Συνδέσμου των χρηματιστών (ΣΜΕΧΑ), όντας επίσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Shipping, Trade & Finance από το πανεπιστήμιου City University Business School του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει μητρικές γλώσσες τα ελληνικά και ιταλικά (με Ελληνίδα μάνα και Ιταλό πατέρα) ενώ μιλά απταίστως αγγλικά και τουρκικά.

Από την άλλη πλευρά ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Πολίτης, δίνει με τις πολύπλευρες κινήσεις του προστιθέμενη αξία. Έχει άλλωστε αναπτύξει ισχυρές σχέσεις διασύνδεσης με αρκετά από τα μεγάλα διεθνή χαρτοφυλάκια που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα.

Η Euroxx συμμετείχε ως ο αποκλειστικός σύμβουλος του Αμερικανικού fund CVC για την εξαγορά της Vivartia, που ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2021. Καταλυτική ήταν επίσης και η συμβολή της εταιρείας στην ανάδειξη της CVC ως cornerstone investor της ΔΕΗ.

Στη διάρκεια του 2021 η Euroxx είχε επίσης ρόλο Χρηματοοικονομικού Συμβούλου της Attica Bank για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καθώς και των τιτλοποιήσεων κόκκινων δανείων Astir I και Astir II.

Παράλληλα, σε εναλλασσόμενους ρόλους συμβούλου, πωλητή, συντονιστού, κύριου αναδόχου, αλλα και Joint Bookrunner, η εταιρεία μετείχε: Στις ΑΜΚ της Πειραιώς και της Alpha Bank, καθώς και στις ομολογιακές εκδόσεις των Πειραιώς, Eurobank και Alpha. Στις ΑΜΚ της ΔΕΗ και της Aegean Airlines. Στο Placement της Ελβάλ/Χαλκόρ, αλλά και στην έκδοση του εταιρικού της ομολόγου. Στην έκδοση των δύο πρώτων ναυτιλιακών ομολόγων από την Costamare και Capital Product, όπως και στην αντίστοιχη έκδοση της Prodea. Η συνολική αξία των 11 αυτών συναλλαγών ήταν άνω των 6 δισ. ευρώ…

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα