Icons

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

Είναι η στιγμή που θέλεις να πανηγυρίσεις. Να γελάσεις και να υπερβάλεις σα να μην υπάρχει αύριο. Να φωνάξεις σαν παιδί, να λειτουργήσεις παρορμητικά, να γιορτάσεις κάθε λεπτό, να ξενυχτήσεις από χαρά. Έχεις κοπιάσει γι’ αυτή τη μέρα, κι εσύ, και όλα τα μέλη της ομάδας σου.

Αρχές Αυγούστου της περσινής χρονιάς. Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο και η Εθνική ομάδα του Πόλο, με αρχηγό τον Γιάννη Φουντούλη, νικά και μπαίνει στον τελικό. Αλλά την ίδια ώρα… Την ίδια ώρα η Ελλάδα καίγεται. Σαρώνει τη Βόρεια Εύβοια η πύρινη λαίλαπα.

Τα συναισθήματα μπλέκονται. Γίνονται κόμπος. Χαρμολύπη, πόνος και αγαλλίαση μαζί, ενθουσιασμός, χαρά και θλίψη αντάμα. Σφίγγεται η καρδιά όταν βλέπεις την χώρα σου στις φλόγες, τους ανθρώπους να προσπαθούν να σωθούν τις περιουσίες τους, να αντέξουν.

Κι εσύ να συμβολίζεις μια ιστορική πρόκριση στον τελικό. Να καλείσαι να διαχειριστείς έναν ποταμό συναισθημάτων, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο timing. Για να σταθείς ακόμη πιο ψηλά στο βάθρο και στο ύψος των περιστάσεων. Παρά την απόσταση, μπορείς να νιώσεις. Και να αντιδράσεις με ενσυναίσθηση.

Είσαι ο Γιάννης Φουντούλης, παίρνεις τον λόγο και δηλώνεις εκείνη τη στιγμή:

«Ειλικρινά με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας έχουμε επηρεαστεί. Με τον πόνο που έχει προκαλέσει η φωτιά. Δεν μπορώ να αφιερώσω κάτι. Εμείς παίζουμε πόλο. Στην Ελλάδα κινδυνεύουν ζωές, καταστρέφονται περιουσίες. Μας θλίβει. Ζητάω συγγνώμη για τη χαρά που έχουμε, αλλά καταλαβαίνετε ότι αγωνιζόμαστε όλη μας τη ζωή για να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο. Με όλο το σεβασμό θα πανηγυρίσουμε, έχοντας το μυαλό μας πίσω στην Ελλάδα».

Έτσι απλά και συγκλονιστικά συνάμα, με όρους συγκινησιακής φόρτισης για το Πανελλήνιο.

Τα παιδιά του Πόλο κέρδισαν τελικά τη δεύτερη θέση, που ούτως ή άλλως αποτελεί ορόσημο, καθώς πρόκειται για το πρώτο αργυρό μετάλλιο που κερδίζει η Εθνική ομάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρόκειται για μία καλοκουρδισμένη ομάδα, στελεχωμένη με αθλητές-πρότυπα, που σαφώς και έχουν πολλά ακόμη να δείξουν στο μέλλον. Έχοντας ήδη παραδώσει υψηλά μαθήματα αγωνιστικής προσπάθειας και ήθους.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι αγώνες, οι Ολυμπιονίκες του Πόλο έλαβαν πριμ για την εντυπωσιακή τους πορεία στο Τόκιο, από τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Φουντούλης ανακοίνωσε την απόφαση των διεθνών να δωρίσουν στους πυρόπληκτους το ποσό των 100.000 ευρώ, ακριβώς το μισό πριμ…

Και κάτι ακόμη: Την ημέρα που η Εθνική ομάδα έπαιζε στον τελικό, η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια έκαιγε το σπίτι της οικογένειας του παίκτη Αλέξανδρου Παπαναστασίου. Με τον πατέρα του να αναρωτιέται στα social media.

«Και τώρα ας μου πει κάποιος, όταν την ίδια στιγμή που η φωτιά μπαίνει στο σπίτι σου στην Αγία Άννα, ο γιος κερδίζει μετάλλιο στο Τόκιο, κλαις από χαρά ή από λύπη;»

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα