Icons

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ

Άνθρωπος με χιούμορ, που αυτοσαρκάζεται και υποστηρίζει το προσωπικό της στυλ με άνεση… σταρ. Η γιατρός Ματίνα Παγώνη έχει καταστεί ένα από το πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στο «μέτωπο» της πανδημίας, καθώς εδώ και μήνες φιγουράρει σχεδόν επί καθημερινής βάσεως στα τηλεοπτικά εκράν.

Καλόβολη και έξω καρδιά, καταφέρνει να ξεπερνά τις παγίδες της «γραφικότητας» και του «μαϊντανού» που κρύβει η επικοινωνιακή υπερέκθεση και να στέλνει προς όλους το μήνυμα της αναγκαιότητας των εμβολιασμών.

Σπάζοντας το πρότυπο της επιστημονικής αυστηρότητας και μεταδίδοντας την αίσθηση «μιας γυναίκας της διπλανής πόρτας» γίνεται άμεσα εξαιρετικά οικεία. Με συνέπεια να κερδίζει «πόντους» επιδραστικότητας στον τρόπο με τον οποίο περνάει στον πολύ κόσμο, μείζονα ζητήματα Δημόσιας Υγείας.

Με καταγωγή από το Άργος, η Ματίνα Παγώνη ξέρει καλά τι σημαίνει σκληρή δουλειά και πάντα στις δηλώσεις της τάσσεται στο πλευρό των εργαζόμενων. Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς, Πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου στο «Γεννηματάς», Πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά και Πρόεδρος της Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος.

Όσοι τη γνωρίζουν προσωπικά, μιλάνε για τη βαθιά της ενσυναίσθηση και για την ανθρώπινη πλευρά του χαρακτήρα της. Είναι από τους λίγους γιατρούς, που δεν έχει αρνηθεί να μιλήσει για την προσωπική της ζωή, όπως για τη γνωριμία με τον, επίσης, γιατρό σύζυγό της, που έγινε σε ένα νοσοκομείο στη Λήμνο.

Μοναχοκόρη, με σπουδές στη Νάπολη της Ιταλίας, έχει έρθει αντιμέτωπη με «σκληρές» καταστάσεις, υψηλής συγκινησιακής φόρτισης. Τις οποίες έχει αποκωδικοποιήσει, λέγοντας: «Είχα πολλές δύσκολες στιγμές. Η πιο δύσκολη, όμως, ήταν μία. Όταν έχασα την μητέρα μου από ιατρικό λάθος. Δεν μπορούσα να το ξεπεράσω, γιατί είμαι μοναχοπαίδι. Δεν έχω αδέλφια. Πέρασε ένας χρόνος για να το συνειδητοποιήσω και για να το αποδεχτώ. Γιατί δεν το ξεπερνάς, απλώς το αποδέχεσαι».

Ένα άλλο ευαίσθητο θέμα, το οποίο έχει αγγίξει η Ματίνα Παγώνη είναι η συνειδητή της απόφαση να μην κάνει παιδιά.

Μάλιστα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έχει αναφέρει ότι αποφάσισε να το μοιραστεί δημόσια, παρόλο που η ίδια επιλέγει να μην το συζητά πολύ. «Πάντα πίστευα ότι όταν κάποιος θέλει να κάνει ένα παιδί, πρέπει να το μεγαλώσει ο ίδιος και να είναι κοντά του. Επειδή, λοιπόν, είχα αυτήν τη δουλειά, θεώρησα ότι δεν πρέπει να κάνω ένα παιδί, για να το μεγαλώσει η μητέρα μου, οι θείες μου ή κάποια κοπέλα. Για αυτό και συνειδητοποιημένα το άφησα».

Η Ματίνα Παγώνη είναι μεν χαμηλών τόνων, αλλά όπου κρίνει ότι απαιτείται τους υψώνει. Όπως συνέβη πρόσφατα, όταν και αντιτάχθηκε άμεσα στο να μπούν για κάποιο διάστημα «στον πάγο» προγραμματισμένα χειρουργεία, λόγω των πιεστικών συνθηκών της πανδημίας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα